17-06-2021 | De producent LEO Pharma verzocht de VMCE om jullie te vragen of je zou willen meewerken aan een kort onderzoek om meer inzicht te krijgen in wat mensen met eczeem als ideale behandeling zien. Dat verzoek willen we graag inwilligen. Want wie bepaalt eigenlijk hoe jij het lekkerst in je vel zit? Volgens LEO Pharma ben jij dat zelf.

01-06-2021 | Het internationale patiëntenonderzoek naar COVID en eczeem is uitgebreid naar vaccinaties tegen COVID. Vandaar de oproep om de enquête in te vullen.

09-01-2021 | Update 18-05-2021 | Het vaccineren tegen Covid-19 is begonnen. Wat betekent dat voor mensen met eczeem en mogelijk ook met allergieën?

24-04-2021 Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) heeft op 22 april jl. bekend gemaakt dat het tralokinumab heeft goedgekeurd voor de behandeling van constitutioneel eczeem.

11-03-2021 | In het najaar van 2020 heeft de Europese Commissie het medicijn dupilumab goedgekeurd voor gebruik vanaf 6 jaar. Nu zijn ook de voorwaarden bekend waaronder dit middel bij deze groep kan worden gebruikt.  

29-01-2021 | Sinds kort is het nieuwe eczeemmedicijn baricitinib onder voorwaarden beschikbaar voor volwassen patiënten met ernstiger eczeem. Na dupilumab wederom een mijlpaal in de behandeling van eczeem.

27-01-2021 | Dit artikel, dat wordt aangeboden door Ieder(in), is een stappenplan om te kijken of je in aanmerking komt voor aftrek van zorgkosten. Vind je met behulp van deze samenvatting niet de informatie die je zoekt, kijk dan op Meerkosten.nl voor uitgebreide, gedetailleerde informatie.

12-01-2021 | Hoe vind je een ziekenhuis dat past bij jouw wensen? De keuzehulp voor mensen met constitutioneel eczeem zit vol informatie en is weer geüpdatet. De keuzehulp vraagt wat je belangrijk vindt en selecteert daarna drie zorginstellingen. Je kunt deze handig met elkaar vergelijken of met andere zorginstellingen. Zo vind je sneller de zorginstelling die bij je past.

26-11-2020 | Vanaf 1 december is het verplicht een mondkapje te dragen in stations, luchthavens en publieke binnenruimtes. Sommige mensen met eczeem krijgen hierdoor last in het gezicht.

15-10-2020 | In deze podcast over constitutioneel eczeem zijn dr. Marjolein de Bruin en dr. Marlies de Graaf te gast, beiden van het Nationaal Expertise Centrum Constitutioneel Eczeem.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Hoe ontvang je het liefst informatie van de VMCE?

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!