04-11-2018 | Hoe vind je een ziekenhuis dat past bij jouw wensen? Onze nieuwe keuzehulp voor mensen met constitutioneel eczeem zit vol informatie. De keuzehulp vraagt wat je belangrijk vindt en selecteert daarna drie zorginstellingen. Je kunt deze handig met elkaar vergelijken of met andere zorginstellingen. Zo vind je sneller de zorginstelling die bij je past.

02-05-2016 | (laatste update 17 oktober 2018) Wat is de stand van zaken met betrekking tot de vergoeding van verbandmiddelen bij constitutioneel eczeem in 2019? En 2018? Een update met een overzicht.

14-09-2018 | Op vrijdag 14 september 2018 vindt de allereerste Wereld Eczeem Dag plaats. De dag draagt bij aan de voorlichting over atopisch (of constitutioneel) eczeem en een beter begrip voor mensen die aan de aandoening lijden. 

13-09-2018| Het aantal Nederlanders met een chronische huidziekte stijgt nog steeds. Sinds 2001 is het aantal patiënten met chronisch eczeem of psoriasis met maar liefst 400.000 gestegen. Dit blijkt uit cijfers van de CBS Gezondheidsenquête over de periode van 2001 tot en met 2017.

20-08-2018 | Het Amsterdam UMC (locatie AMC) zoekt voor twee studies naar nieuwe behandelingen voor eczeem volwassen patiënten die matig tot ernstig constitutioneel / atopisch eczeem hebben en die mee willen doen aan een van deze onderzoeken.

06-08-2018 | In het Erasmus MC–Sophia kinderziekenhuis start een onderzoek naar de online interventie Face IT voor jongeren. Face IT voor jongeren is een in Engeland ontwikkelde interventie voor jongeren met een zichtbare aandoening.

31-05-2018 | OLVG te Amsterdam, locatie Oost start een onderzoek naar de invloed van de voeding van moeders met een allergie op de samenstelling van de borstvoeding.

Lees meer... (PDF)

14-05-2018 | Gebruik van badolie bij kinderen met eczeem lijkt niet effectief. Dat zijn althans de bevindingen van de BATHE-studie uit Groot-Brittannië, recent gepubliceerd in de British Medical Journal.

24-04-2018 | Kinderen met astma, eczeem of hooikoorts hebben vaker andere aandoeningen en gebruiken meer geneesmiddelen in vergelijking met leeftijdsgenoten zonder een atopische ziekte.

Lees meer bij Nivel...

30-01-2018 | Dermatologen kunnen sinds kort het nieuwe eczeemmedicijn dupilumab onder voorwaarden voorschrijven voor volwassen patiënten met ernstiger eczeem. Een mijlpaal in de behandeling van eczeem.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!