Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

09-03-2023 | Er is een relatie tussen handeczeem en het dragen van handschoenen en activiteiten waarbij de handen nat worden (contact van de handen met vloeistoffen en het vaak wassen van de handen). Mensen die werken in bepaalde beroepsgroepen, bijvoorbeeld binnen de gezondheidszorg, hebben vaker handeczeem. Ook mensen met een hoger opleidingsniveau hebben vaker handeczeem. Dit blijkt uit een onderzoek onder 57.000 Lifelines-deelnemers.

07-03-2023 | Op 11, 12 en 13 mei 2023 vindt voor de tweede keer een hackaton van Fast Forward Dermatology plaats. De focus ligt dit keer volledig op jeuk bij eczeem, psoriasis of urticaria. Deze hackaton (Scratchaton) heeft als doel de (digitale) vernieuwing binnen de huidzorg te versnellen. Ook jij kunt hieraan je steentje bijdragen.

15-12-2022 | Europese studie over het krijgen van eczeem en de behandeling. Het Radboudumc werkt met verschillende Europese ziekenhuizen samen in het zogeheten ImmUniverse project. Bij mensen met eczeem die starten met een biological (zoals Dupixent of Adtralza) of een JAK-remmer (bijvoorbeeld Olumiant of Rinvoq ) wordt onderzocht hoe er meer kennis kan worden verkregen over eczeem en de behandeling ervan. 

06-12-2022 | Iedereen die in Nederland een zorgverzekering heeft afgesloten, kreeg de afgelopen weken een nieuw polisaanbod. Er is nu tot uiterlijk 31 december 2022 de mogelijkheid om je huidige polis aan te passen. Wil je van zorgverzekering wisselen dan heb je tot 1 februari 2023 de tijd om te kiezen, maar moet je je huidige polis wel voor het einde van dit jaar opzeggen. Waar moet je op letten met een chronische aandoening zoals CE?

18-10-2022 | Hoe vind je een ziekenhuis dat past bij jouw wensen? De keuzehulp voor mensen met constitutioneel eczeem zit vol informatie en is weer geüpdatet. De keuzehulp vraagt wat je belangrijk vindt en selecteert daarna drie zorginstellingen. Je kunt deze handig met elkaar vergelijken of met andere zorginstellingen. Zo vind je sneller de zorginstelling die bij je past.

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver. Na twee jaar kon de Wereld Eczeem Dag weer gehouden worden. De dag begon met een informatieve opening, waarna een aantal deskundigen vertelden over de details van hun vak. Vervolgens werden de bezoekers goed wakker geschud door Olga Commandeur, wat mooi aansloot op het thema: kom in beweging.

28-03-2022 | De Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft een grote subsidie van 11.7 miljoen euro toegekend aan het project Next Generation ImmunoDermatology (NGID), in het kader van de Nationale Wetenschaps Agenda, Open Route for Consortia (NWA-ORC). Dit eerste landelijke dermatologieconsortium richt zich op de ontwikkeling en toepassing van hightech biomarkeronderzoek in de gezondheidszorg.

01-03-2022 | Zoals elk jaar biedt Ieder(in) een stappenplan om te kijken of je in aanmerking komt voor aftrek van zorgkosten. Heb jij een beperking of chronische ziekte, dan had je in 2021 waarschijnlijk ook extra zorg- of meerkosten. Deze kunnen (gedeeltelijk) via de belasting aftrekbaar zijn. Op de website www.meerkosten.nl vind je uitgebreide informatie en uitleg over regels en mogelijkheden van de aftrek van deze kosten. Deze website is actueel voor het belastingjaar 2021, dus kijk op www.meerkosten.nl.

04-01-2022 | Jaarlijks maakt Patiëntenfederatie Nederland (de vertegenwoordiger van ruim 200 patiëntenorganisaties die zich inzet voor alle mensen die zorg nodig hebben) een overzicht van de vergoeding van lidmaatschap van patiëntenorganisaties via de aanvullende ziektekostenverzekering. Misschien is jouw verzekering daar ook bij en wist je dat zelf niet.

06-12-2021 | De Happi Huid app is ontwikkeld door artsen met als doel kennis, gemak en vertrouwen te geven in de omgang met je huidaandoening. De VMCE ondersteunt de ontwikkeling van deze app door advies te geven over de behoeften die eczeempatiënten hebben, zodat de app steeds beter aansluit op wat nodig is. De Happi Huid app is nu vernieuwd!

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!