17-03-2020 | Met update 19 maart | Natuurlijk voel je je als eczeempatiënt extra kwetsbaar in de huidige coronacrisis. Er doen veel verhalen de ronde en die roepen allemaal vragen op: want hoe zit het met je weerstand? 

18-03-2020 | Het start-up bedrijf Clover is van plan om eczeemvriendelijke en toch modieuze verbandkleding te gaan maken. De kleding is mooi ontworpen en houdt rekening met de behoeften van mensen met huidproblemen.

17-03-2020 | In verband met de ontwikkelingen rond de uitbraak en verspreiding van het COVID-19-virus heeft het bestuur van de VMCE besloten de bijeenkomst voor leden van zaterdag 28 maart 2020 niet te laten plaatsvinden. We houden jullie op de hoogte wat betreft een alternatieve datum.

03-03-2020 | Binnen Philips Research wordt er regelmatig onderzoek gedaan naar de huid. Recent werd er een nieuw onderzoek gestart waarvoor nog deelnemers worden gezocht. Het gaat om onderzoek naar de huid in het gezicht. Met een speciale camera, een multi spectrale camera, worden er foto’s van je gezichtshuid gemaakt. Deze nieuw ontwikkelde apparatuur is zo geavanceerd dat er meerdere structuren in de huid zichtbaar kunnen worden gemaakt en dat waardes van de huid kunnen worden bekeken.

11-02-2020 | Onderzoeker Karlijn van Halewijn van het Erasmus MC zoekt enkele honderden kinderen met eczeem voor een onderzoek.

11-02-2020 | Er is een leuk, nieuw boekje voor kinderen met eczeem. Het is een (voorlees-)boekje voor kinderen tot een jaar of vijf en het gaat over eczeem, jeuk en een verbandpak. Oudere kinderen kunnen het boekje gemakkelijk zelf lezen.

23-01-2020 | Dit artikel, dat wordt aangeboden door Ieder(in), is een stappenplan om te kijken of je in aanmerking komt voor aftrek van zorgkosten. Vind je met behulp van deze samenvatting niet de informatie die je zoekt, kijk dan op Meerkosten.nl voor uitgebreide, gedetailleerde informatie.

02-12-2019 | Heb jij dat ook weleens? Je staat weer buiten de spreekkamer van de dermatoloog en denkt: ik had dit nog willen vragen en dat eigenlijk ook nog! Maar je kunt niet meer teruglopen, want de volgende patiënt zit al binnen. Om al je vragen op het juiste moment bij de hand te hebben is er een consultkaart ontwikkeld. Een heel handig hulpmiddel.

08-10-2019 | Het medicijnonderzoek naar het behandelen van constitutioneel eczeem is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Hieronder valt ook een medicijn met de codenaam ASN002.

18-08-2019 | Op 6 augustus 2019 heeft de Europese Commissie, op advies van het Europees Medicijn Agentschap, dupilumab goedgekeurd voor gebruik vanaf 12 jaar. Dat is heel goed nieuws.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Helemaal mee eens - 61.6%
Mee eens - 25.6%
Neutraal - 9.3%
Mee oneens - 2.3%
Helemaal mee oneens - 1.2%

Aantal stemmen: 86

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!