15-01-2021 | De internationale koepel van huidpatiëntenverenigingen (GlobalSkin, de VMCE is lid) onderzoekt internationaal de impact van huidziekten. Ook van eczeem, ook in Nederland. Hiervoor worden nog deelnemers gezocht.

12-01-2021 | Hoe vind je een ziekenhuis dat past bij jouw wensen? De keuzehulp voor mensen met constitutioneel eczeem zit vol informatie en is weer geüpdatet. De keuzehulp vraagt wat je belangrijk vindt en selecteert daarna drie zorginstellingen. Je kunt deze handig met elkaar vergelijken of met andere zorginstellingen. Zo vind je sneller de zorginstelling die bij je past.

09-01-2021 | Update 14-01-2021 | Het vaccineren tegen Covid-19 is begonnen. Wat betekent dat voor mensen met eczeem en mogelijk ook met allergieën?

26-11-2020 | Vanaf 1 december is het verplicht een mondkapje te dragen in stations, luchthavens en publieke binnenruimtes. Sommige mensen met eczeem krijgen hierdoor last in het gezicht.

15-10-2020 | In deze podcast over constitutioneel eczeem zijn dr. Marjolein de Bruin en dr. Marlies de Graaf te gast, beiden van het Nationaal Expertise Centrum Constitutioneel Eczeem.

30-07-2020 | Eczeemvereniging Atopika wil je graag uitnodigen om deel te nemen aan hun internationale literaire en beeldende kunstwedstrijd voor patiënten met atopische dermatitis en mensen die ze hebben gepest met de titel My Skin, My Pain 2020.

04-07-2020 | In opdracht van het Zorginstituut Nederland voert Ecorys, een internationaal onderzoeksbureau, een onderzoek uit naar zelfmanagement bij mensen met eczeem of psoriasis. Het doel van het onderzoek is om zicht te krijgen op verbetermogelijkheden in de zorg.

20-06-2020 | Dit internationale patiëntenonderzoek is bedoeld om te helpen begrijpen hoe Covid-19 mensen met eczeem beïnvloedt. Vandaar deze oproep aan mensen met eczeem die mogelijk Covid-19 hebben (gehad) om deze enquête in te vullen.

31-05-2020 | In augustus 2019 werd het behandelen met dupilumab officieel goedgekeurd voor gebruik bij kinderen van 12 tot en met 17 jaar. Inmiddels zijn de criteria voor het toepassen van dupilumab en de vergoeding ervan bij kinderen vanaf 12 jaar ook voor Nederland gereed.

06-05-2020 | Voor een onderzoek naar de werkzaamheid van verschillende types verbandpakken zoeken wij kinderen en volwassenen met matig tot ernstig constitutioneel eczeem.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

COVID-maatregelen beïnvloeden mijn eczeem negatief

Nee, ik merk dat niet - 11.8%
Ja, ik krijg meer handeczeem door wassen/desinfecteren - 31.4%
Ja, ik krijg meer eczeem in mijn gezicht vanwege mondkapje - 15.7%
Ja, beide: zowel handen als gezicht geven meer klachten - 41.2%

Aantal stemmen: 51

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!