14-09-2021 | Op Wereld Eczeem Dag, 14 september 2021, introduceert Pfizer in samenwerking met de VMCE een Eczeemspecial die vol staat met informatie en tips over eczeem. Deze eczeemspecial geeft een goed beeld van wat er allemaal bij eczeem komt kijken. Ook vind je er verschillende ervaringsverhalen in en worden de verschillende behandelingen onder de loep genomen.

31-08-2021 | Studenten patiëntinformatie van de UMC Utrecht maakten als project een kennisclip voor patiënten met constitutioneel eczeem over smeren met hormoonzalf. Ze deden dit in samenwerking met een patiënt, zorgverleners en een communicatiedeskundige.

07-07-2021 | Het OLVG in Amsterdam zoekt zwangere proefpersonen voor een studie naar de relatie tussen voeding, de samenstelling van borstvoeding en allergie.

28-06-2021 | Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) heeft op 24 juni jl. bekend gemaakt dat het upadacitinib heeft goedgekeurd voor de behandeling van constitutioneel eczeem.

01-06-2021 | Het internationale patiëntenonderzoek naar Covid-19 en eczeem is uitgebreid naar vaccinaties tegen Covid-19. Vandaar de oproep om de enquête in te vullen.

09-01-2021 | Update 18-05-2021 | Het vaccineren tegen Covid-19 is begonnen. Wat betekent dat voor mensen met eczeem en mogelijk ook met allergieën?

24-04-2021 Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) heeft op 22 april jl. bekend gemaakt dat het tralokinumab heeft goedgekeurd voor de behandeling van constitutioneel eczeem.

11-03-2021 | In het najaar van 2020 heeft de Europese Commissie het medicijn dupilumab goedgekeurd voor gebruik vanaf 6 jaar. Nu zijn ook de voorwaarden bekend waaronder dit middel bij deze groep kan worden gebruikt.  

29-01-2021 | Sinds kort is het nieuwe eczeemmedicijn baricitinib onder voorwaarden beschikbaar voor volwassen patiënten met ernstiger eczeem. Na dupilumab wederom een mijlpaal in de behandeling van eczeem.

27-01-2021 | Dit artikel, dat wordt aangeboden door Ieder(in), is een stappenplan om te kijken of je in aanmerking komt voor aftrek van zorgkosten. Vind je met behulp van deze samenvatting niet de informatie die je zoekt, kijk dan op Meerkosten.nl voor uitgebreide, gedetailleerde informatie.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!