15-10-2020 | In deze podcast over constitutioneel eczeem zijn dr. Marjolein de Bruin en dr. Marlies de Graaf te gast, beiden van het Nationaal Expertise Centrum Constitutioneel Eczeem.

30-07-2020 | Eczeemvereniging Atopika wil je graag uitnodigen om deel te nemen aan hun internationale literaire en beeldende kunstwedstrijd voor patiënten met atopische dermatitis en mensen die ze hebben gepest met de titel My Skin, My Pain 2020.

10-07-2020 | Hoe vind je een ziekenhuis dat past bij jouw wensen? De keuzehulp voor mensen met constitutioneel eczeem zit vol informatie en is weer geüpdate. De keuzehulp vraagt wat je belangrijk vindt en selecteert daarna drie zorginstellingen. Je kunt deze handig met elkaar vergelijken of met andere zorginstellingen. Zo vind je sneller de zorginstelling die bij je past.

04-07-2020 | In opdracht van het Zorginstituut Nederland voert Ecorys, een internationaal onderzoeksbureau, een onderzoek uit naar zelfmanagement bij mensen met eczeem of psoriasis. Het doel van het onderzoek is om zicht te krijgen op verbetermogelijkheden in de zorg.

20-06-2020 | Dit internationale patiëntenonderzoek is bedoeld om te helpen begrijpen hoe COVID-19 mensen met eczeem beïnvloedt. Vandaar deze oproep aan mensen met eczeem die mogelijk COVID-19 hebben (gehad) om deze enquête in te vullen.

31-05-2020 | In augustus 2019 werd het behandelen met dupilumab officieel goedgekeurd voor gebruik bij kinderen van 12 tot en met 17 jaar. Inmiddels zijn de criteria voor het toepassen van dupilumab en de vergoeding ervan bij kinderen vanaf 12 jaar ook voor Nederland gereed.

06-05-2020 | Voor een onderzoek naar de werkzaamheid van verschillende types verbandpakken zoeken wij kinderen en volwassenen met matig tot ernstig constitutioneel eczeem.

06-05-2020 | In het voorjaar van 2021 gaan wij, in samenwerking met de NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie), iedereen weer uitnodigen die te maken heeft met eczeem om naar de Wereld Eczeem Dag (WED) te komen.

17-03-2020 | Met update 19 maart en 20 juni | Natuurlijk voel je je als eczeempatiënt extra kwetsbaar in de huidige coronacrisis. Er doen veel verhalen de ronde en die roepen allemaal vragen op: want hoe zit het met je weerstand? 

18-03-2020 | Het start-up bedrijf Clover is van plan om eczeemvriendelijke en toch modieuze verbandkleding te gaan maken. De kleding is mooi ontworpen en houdt rekening met de behoeften van mensen met huidproblemen.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Helemaal mee eens - 61.6%
Mee eens - 25.6%
Neutraal - 9.3%
Mee oneens - 2.3%
Helemaal mee oneens - 1.2%

Aantal stemmen: 86

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!