09-01-2021 | Update 08-04-2021 | Het vaccineren tegen Covid-19 is begonnen. Wat betekent dat voor mensen met eczeem en mogelijk ook met allergieën?

11-03-2021 | In het najaar van 2020 heeft de Europese Commissie het medicijn dupilumab goedgekeurd voor gebruik vanaf 6 jaar. Nu zijn ook de voorwaarden bekend waaronder dit middel bij deze groep kan worden gebruikt.  

29-01-2021 | Sinds kort is het nieuwe eczeemmedicijn baricitinib onder voorwaarden beschikbaar voor volwassen patiënten met ernstiger eczeem. Na dupilumab wederom een mijlpaal in de behandeling van eczeem.

27-01-2021 | Dit artikel, dat wordt aangeboden door Ieder(in), is een stappenplan om te kijken of je in aanmerking komt voor aftrek van zorgkosten. Vind je met behulp van deze samenvatting niet de informatie die je zoekt, kijk dan op Meerkosten.nl voor uitgebreide, gedetailleerde informatie.

12-01-2021 | Hoe vind je een ziekenhuis dat past bij jouw wensen? De keuzehulp voor mensen met constitutioneel eczeem zit vol informatie en is weer geüpdatet. De keuzehulp vraagt wat je belangrijk vindt en selecteert daarna drie zorginstellingen. Je kunt deze handig met elkaar vergelijken of met andere zorginstellingen. Zo vind je sneller de zorginstelling die bij je past.

26-11-2020 | Vanaf 1 december is het verplicht een mondkapje te dragen in stations, luchthavens en publieke binnenruimtes. Sommige mensen met eczeem krijgen hierdoor last in het gezicht.

15-10-2020 | In deze podcast over constitutioneel eczeem zijn dr. Marjolein de Bruin en dr. Marlies de Graaf te gast, beiden van het Nationaal Expertise Centrum Constitutioneel Eczeem.

30-07-2020 | Eczeemvereniging Atopika wil je graag uitnodigen om deel te nemen aan hun internationale literaire en beeldende kunstwedstrijd voor patiënten met atopische dermatitis en mensen die ze hebben gepest met de titel My Skin, My Pain 2020.

04-07-2020 | In opdracht van het Zorginstituut Nederland voert Ecorys, een internationaal onderzoeksbureau, een onderzoek uit naar zelfmanagement bij mensen met eczeem of psoriasis. Het doel van het onderzoek is om zicht te krijgen op verbetermogelijkheden in de zorg.

20-06-2020 | Dit internationale patiëntenonderzoek is bedoeld om te helpen begrijpen hoe Covid-19 mensen met eczeem beïnvloedt. Vandaar deze oproep aan mensen met eczeem die mogelijk Covid-19 hebben (gehad) om deze enquête in te vullen.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

COVID-maatregelen beïnvloeden mijn eczeem negatief

Nee, ik merk dat niet - 17.6%
Ja, ik krijg meer handeczeem door wassen/desinfecteren - 26.4%
Ja, ik krijg meer eczeem in mijn gezicht vanwege mondkapje - 14.4%
Ja, beide: zowel handen als gezicht geven meer klachten - 41.6%

Aantal stemmen: 125

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!