11-02-2020 | Onderzoeker Karlijn van Halewijn van het Erasmus MC zoekt enkele honderden kinderen met eczeem voor een onderzoek.

11-02-2020 | Er is een leuk, nieuw boekje voor kinderen met eczeem. Het is een (voorlees-)boekje voor kinderen tot een jaar of vijf en het gaat over eczeem, jeuk en een verbandpak. Oudere kinderen kunnen het boekje gemakkelijk zelf lezen.

23-01-2020 | Dit artikel, dat wordt aangeboden door Ieder(in), is een stappenplan om te kijken of je in aanmerking komt voor aftrek van zorgkosten. Vind je met behulp van deze samenvatting niet de informatie die je zoekt, kijk dan op Meerkosten.nl voor uitgebreide, gedetailleerde informatie.

02-12-2019 | Heb jij dat ook weleens? Je staat weer buiten de spreekkamer van de dermatoloog en denkt: ik had dit nog willen vragen en dat eigenlijk ook nog! Maar je kunt niet meer teruglopen, want de volgende patiënt zit al binnen. Om al je vragen op het juiste moment bij de hand te hebben is er een consultkaart ontwikkeld. Een heel handig hulpmiddel.

08-10-2019 | Het medicijnonderzoek naar het behandelen van constitutioneel eczeem is de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Hieronder valt ook een medicijn met de codenaam ASN002.

18-08-2019 | Op 6 augustus 2019 heeft de Europese Commissie, op advies van het Europees Medicijn Agentschap, dupilumab goedgekeurd voor gebruik vanaf 12 jaar. Dat is heel goed nieuws.

25-04-2019 | Wat is de stand van zaken met betrekking tot de vergoeding van verbandmiddelen bij constitutioneel eczeem in 2019? Een update met een overzicht.

16-04-2019 | Het onderzoeksproject BIOMAP is bedoeld om het leven van psoriasis- en eczeempatiënten te verbeteren. Hiervoor krijgt het project 20,8 miljoen euro van het European Innovative Medicines Initiative (IMI).

25-03-2019 | Het is weer voorjaar! Meestal zijn we blij als de winter voorbij is, maar dat betekent ook dat de pollen zich weer opdringen. Slecht nieuws voor mensen met hooikoorts.

29-01-2019 | Wist u dat u het recht hebt om een gesprek met uw behandelaar op te nemen met uw telefoon of tablet? En wilt u soms deelnemen aan 'n onderzoek naar de effecten daarvan? Lees dan verder. 

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Helemaal mee eens - 61.6%
Mee eens - 25.6%
Neutraal - 9.3%
Mee oneens - 2.3%
Helemaal mee oneens - 1.2%

Aantal stemmen: 86

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!