Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

14-09-2021 | Op Wereld Eczeem Dag, 14 september 2021, introduceert Pfizer in samenwerking met de VMCE een Eczeemspecial die vol staat met informatie en tips over eczeem. Deze eczeemspecial geeft een goed beeld van wat er allemaal bij eczeem komt kijken. Ook vind je er verschillende ervaringsverhalen in en worden de verschillende behandelingen onder de loep genomen.

EczeemSpecialDinsdag 14 september 2021 is de officiële, jaarlijkse Wereld Eczeem Dag. Hoewel de VMCE deze dag als evenement vanwege de covid-maatregelen uitstelt naar 29 januari 2022, is het goed ook de datum te noemen waarop er wereldwijd in vele landen extra aandacht wordt gevraagd voor de kwaliteit van leven en een beter begrip voor mensen met eczeem.

Eczeem is de verzamelnaam van huidaandoeningen die worden gekenmerkt door een rode, droge en schilferige huid en die gepaard gaan met veel jeuk. In Nederland hebben ongeveer 400.000 mensen eczeem. De aandoening staat op de vierde plaats in de top 10 van chronische aandoeningen. Eczeem kan een enorme fysieke en mentale impact hebben op het leven van zowel mensen die eczeem hebben als hun familieleden.

De Eczeemspecial kan een handig en compact hulpmiddel zijn voor mensen die recent de diagnose eczeem kregen. En wie al langer weet dat ie eczeem heeft, vindt in de special wellicht toch weer nieuwe informatie. Klik hier om dit informatieve blad online te lezen.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!