Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

24-04-2021 Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) heeft op 22 april jl. bekend gemaakt dat het tralokinumab heeft goedgekeurd voor de behandeling van constitutioneel eczeem.

Tralokinumab (merknaam Adtralza) is een zogenoemde biological, net als dupilumab, en wordt per injectie toegediend. Het is de verwachting dat de Europese Commissie in juli of augustus tralokinumab toelaat op de markt. Vervolgens zal in Nederland nog moeten worden bepaald of het zal worden vergoed en onder welke voorwaarden. We verwachten een besluit hierover dit najaar. Dus meer nieuws zal volgen.

Bron: persbericht Adtralza - Europees Medicijn Agentschap 22-04-2021

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!