De Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE) is er voor iedereen die met deze huidziekte te maken heeft: kinderen, ouders en volwassenen: je staat er niet alleen voor.

De VMCE kent drie typen van activiteiten die erop gericht zijn beter te kunnen leven met eczeem:
  • Geven van voorlichting en informatie
  • Organiseren van lotgenotencontact
  • Behartigen van belangen van eczeempatiënten

Voorlichting en informatie

Inzicht in het eigen eczeem of dat van je kind of partner kan helpen bij het leren omgaan met de aandoening. Informatie over eczeem en de behandeling ervan is daarvoor erg belangrijk.

De VMCE geeft deze informatie op deze website en via publicaties. Voor leden is er het kwartaalblad GAAF!, waarin naast nieuws en medische informatie ook lotgenotenverhalen te vinden zijn. Daarnaast geeft de VMCE folders en boekjes uit over het leven met en behandelen van constitutioneel eczeem. Deze zijn te bestellen in de webwinkel.

Individueel advies over bijvoorbeeld behandeling en vergoedingen wordt op maat gegeven via onze hulplijn

Daarnaast organiseert de VMCE jaarlijks de Wereld Eczeem Dag, waarbij aangesloten wordt de activiteiten van EFA (European Federation of Allergy and Airways Diseases Patients’ Associations) en GlobalSkin. De dag draagt bij aan de voorlichting over atopisch (of constitutioneel) eczeem en een beter begrip voor de mensen die hieraan lijden.

Lotgenotencontact

Ieder verwerkt het hebben van de huidaandoening op zijn eigen manier en ook heeft ieder zijn eigen oplossingen voor bepaalde problemen. In contact met lotgenoten kan men de (h)erkenning vinden die men in de directe omgeving vaak ontbeert. Velen ervaren het als een flinke oppepper dat er naar hun verhaal is geluisterd en dat er begrip voor is. Met lotgenoten kan men ervaring uitwisselen, gemeenschappelijke problemen bespreken en over nieuwe behandelwijzen praten.

De VMCE heeft een aantal activiteiten op dit gebied die alleen voor leden toegankelijke zijn:

Belangenbehartiging

De VMCE behartigt de collectieve belangen van mensen met constitutioneel eczeem. De afgelopen jaren heeft dat sterk in het teken gestaan van het behouden van vergoedingen van behandelingen en de komst van nieuwe behandelmethoden. De VMCE trekt daarbij op met de dermatologenvereniging NVDV, Huid Nederland en Patiëntenfederatie Nederland. De VMCE neemt ook deel aan landelijke overleggen over behandelrichtlijnen. Hoe meer leden we hebben, hoe sterker we hierin staan.

De VMCE wil (wetenschappelijk) onderzoek naar oorzaken en de behandeling van eczeem stimuleren. Hiertoe onderhouden we contact met mensen en organisaties die onderzoek doen naar de medische, sociale, psychische en financiële problematiek rondom constitutioneel eczeem.

De VMCE is er dus voor alle mensen met eczeem!

Word lid

Overige informatie over de vereniging

Contact en ledenadministratie

Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE)
Postbus 26
3860 AA Nijkerk
Telefoon: 033 - 2471044 (9 -17 uur)
E-mailadressen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je kunt bij ons terecht voor vragen over constitutioneel eczeem, over het lidmaatschap, over de VMCE en voor het aanmelden als lid of als vrijwilliger.

Voor vragen of opmerkingen specifiek over de website kunt u een e-mail sturen naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor vragen over andere huidaandoeningen kunt je contact opnemen met Huidpatiënten Nederland.

ANBI-gegevens

De VMCE is een zogenoemde Algemeen Nut Beogende Instelling en heeft dus een ANBI-status. De ANBI-gegevens van de VMCE vindt u hier.

Klachtenregeling en gedragscodes

De VMCE wil een vereniging zijn waar iedereen welkom is en waarbij de gedragsregels duidelijk en transparant zijn. De diverse gedragscodes en de klachtenregeling vind je hier.

Achtergrond

De Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem is op 21 december 1994 opgericht (Statuten en Huishoudelijk Reglement). Inmiddels telt de vereniging ongeveer 1350 leden. Het interview uit 1999 met de oprichters van de VMCE is nog steeds actueel is en lezenswaardig.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Hoe ontvang je het liefst informatie van de VMCE?

via de besloten Facebook pagina - 5.9%
via de open Facebook pagina - 5.9%
via de website - 5.9%
met de post - 23.5%
via e-mail (heb je je e-mailadres doorgegeven via info@vmce.nl?) - 58.8%

Aantal stemmen: 34

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!