Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

19-12-2019 | Op zaterdag 14 december vierden alle leden van de VMCE het jubileum waar we al een tijdje naar uitkeken: 25 jaar VMCE. Met een uitnodiging aan iedereen om dit feest in De Efteling te komen vieren, werd dit jubileum een spetterend feest.

Zo'n 150 leden gaven gehoor aan de uitnodiging om samen met hun huisgenoten dit jubileum in De Efteling te komen vieren. Dus kon het bestuur al vroeg in de ochtend zo'n 460 gasten verwelkomen die hun kaartjes kwamen afhalen bij de kassa. Na binnenkomst had iedereen de keuze hoe zich tot lunchtijd te vermaken. Kou en regen hadden totaal geen invloed op de stemming, die prima was. 'Die regen is juist gunstig,' zo werd er gezegd. 'Want dan hoeven we niet te wachten in de rijen bij de attracties! ' Ouders met kleine kinderen verdwenen in het sprookjesbos, de tieners zochten het in de spannender attracties zoals de Python en de Baron 1898. Wie daar zin in had, ging eerst bijkomen van de heenreis onder het genot van een kopje koffie. Wat was er veel te zien en te beleven! En wat een leuke sfeer met al die kerstbomen, kunstsneeuw, sneeuwpoppen en lichtjes.

De lunch gaf ons mooi de gelegenheid elkaar te begroeten en rond te kijken wie al die leden waren die zo enthousiast op de uitnodiging hadden gereageerd. Het gezellige restaurant Pinokkio was tot de laatste stoel gevuld en de lunch met erwtensoep was erg lekker. Er was voldoende keuze en er werd rekening gehouden met onze dieetwensen. Na de lunch toog iedereen weer naar buiten voor nog een rondje. Weliswaar een koud en nat rondje, maar daarover werd amper geklaagd. Het was dikke pret en erg gezellig. We kunnen met recht zeggen dat zowel bestuur als leden tevreden en met plezier terugkijken op deze dag.

VMCEjub10VMCEjub10VMCEjub10VMCEjub10VMCEjub10VMCEjub10VMCEjub10VMCEjub10VMCEjub10

 

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!