Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

08-11-2021 | Op zaterdag 30 oktober 2021 werd er een ledendag gehouden in de Orchideeënhoeve te Luttelgeest. Los van een aantal trouwe bezoekers van onze ledendagen, meldde zich ook een flink aantal nieuwe leden. Deze laatste groep toonde zich na afloop zeer tevreden over wat zij te zien en te horen kreeg.

IMG 20211030 WA0012Na een hartelijke ontvangst met koffie en gebak startte huidtherapeute Karlijn Sterkenburg om 11.00 uur met haar lezing. Eerst vertelde ze hoe een huid is opgebouwd en wat eczeem is. Aan de hand van een casus uit haar praktijk toonde ze aan wat een huidtherapeut voor een eczeempatiënt kan betekenen. Na de lezing was er voldoende tijd om alle vragen te beantwoorden.IMG 20211030 WA0014

Na een uitgebreide lunch werden de leden, gesplitst in twee groepen, rondgeleid door de Orchideeënhoeve. Los van de vele exotische bloemen en planten zijn er ook heel veel dieren te bewonderen in het park, zoals vogels, reptielen en vlinders. En daarnaast vissen en kleinere gewervelde dieren (aapjes). Dankzij de gidsen keek iedereen met net even een andere blik naar plant, bloem of dier.

De leden vertelden organisator Tamara Klaassen na afloop dat ze zéker verder konden met de informatie van de huidtherapeute. En er was voldoende gelegenheid om met lotgenoten te praten en te genieten van al het moois. Een geslaagde dag!

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!