Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

30-09-2021 | Op 25 september 2021 was er een succesvolle kidsdag voor kinderen van 0-12 jaar en hun ouders bij Monkey Town in Apeldoorn. Terwijl de kinderen zich vermaakten onder toezicht, konden ouders in alle rust al hun vragen kwijt bij kinderarts/allergoloog Monique Gorissen en de twee gespecialiseerd verpleegkundigen.

In het Deventer ziekenhuis, waar deze specialisten werken, is er een Kinderallergie Behandelcentrum. Hier worden dagelijks kinderen behandeld met eczeem, voedselallergie, hooikoorts of astma. De doelstelling is dat door een goede behandeling kinderen zo min mogelijk last hebben van hun aandoening.


Na de algemene inleiding over eczeem in de praktijk, jeuk en wat daartegen te doen en het belang van smeren, goede zalven en smeerschema’s, barstte het vragen stellen los. Ouders waren na afloop laaiend enthousiast, vooral over de combinatie van: je kind heeft plezier en komt in contact met lotgenootjes en jijzelf krijgt een hoofd vol informatie mee naar huis. Er werd dan ook heel wat verteld wat ouders (vaak) nog niet wisten, vooral aan ouders van hele kleine kinderen. Soms hadden ze van iets wel gehoord, maar wilden er dan het fijne van weten. Of ze vroegen om een bevestiging of iets nou wel zo verstandig of handig was om toe te passen. Na afloop werd er nadrukkelijk (en soms zelfs geëmotioneerd) bedankt voor het feit dat er zoveel tijd werd genomen en rust was gecreëerd voor al die vragen. De kinderen hadden dikke pret onder leiding van Esmée, Lindy en Maaike. En ze werden toevallig ook nog eens lekker verwend met poffertjes, pizza en patat. 
Kidsdag2 VMCE

Kidsdag VMCE

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!