Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

18-11-2021 | Jongeren van 18 t/m 30 jaar hadden op zaterdag 13 november 2021 een eigen ledenbijeenkomst op de skibaan in Zoetermeer. Maar liefst 24 jongvolwassenen namen deel aan deze topdag. Er waren twee zalfdeskundigen aanwezig om alles te vertellen over goed en verantwoord smeren.

Jongerendag 1Wat bij de jongelui vooral een rol speelde, was het gevoel van herkenning en erkenning. Herkenning omdat andere jongeren hetzelfde ‘probleem’ hadden als zijzelf. En dat was precies het doel van deze dag. De twee zalfverpleegkundigen hadden diverse basiszalven meegenomen die iedereen ter plekke op zijn eigen huid mocht uitproberen. Er werd goede uitleg gegeven over het nut van smeren en het gebruik van die basiszalven. Maar ook de hoofdhuidverzorging en het wel of niet gebruiken van hormoonzalven kwamen uitgebreid aan bod.Jongerendag 3

Naast het informatieve deel speelde het lekker skiën in echte sneeuw in feite de hoofdrol. Lol maken, elkaar beter leren kennen, sportief en gezond bezig zijn. Het kon allemaal en het was fijn dat dit kon.

Jongerendag 2

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!