Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

17-12-2020 | Op 11 en 12 december 2020 kregen 33 enthousiaste VMCE-vrijwilligers, die zich de afgelopen twee jaren belangeloos inzetten om alles wat er binnen de VMCE gedaan (moet) worden soepel te laten verlopen, een kerstpakket. De totale verrassing en de verheugde reacties waren voor privébezorger Leendert, die maar liefst 1136 km aflegde in 17,5 uren, steeds weer de bevestiging dat deze actie bij voorbaat geslaagd was.

Het pakket was met aandacht samengesteld met als rode draad het motto: 'Jij maakt het verschil'. Door Covid 19 werd een aantal activiteiten in 2020 op de lange baan geschoven. Dat is jammer, omdat de VMCE daardoor steeds minder 'zichtbaar' werd. Het ledenblad GAAF!, de Facebookpagina, de hulplijn en de vertegenwoordiging naar andere organisaties en instanties toe was in deze tijd nog belangrijker dan voorheen. Het bestuur wilde met het pakket benadrukken dat vrijwilligers het verschil maken. Alleen gezamenlijk staan we sterk en kunnen we eczeem landelijk goed onder de aandacht brengen. Want het gaat er uiteindelijk om dat zoveel mogelijk mensen met eczeem op een positieve manier kunnen omgaan met hun ziekte.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!