Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

05-07-2021 | De zomer-GAAF! is een lekker informatief nummer vol met tips en nieuwe ontwikkelingen. Emmy van der Burgt onderzocht of en hoe je met behulp van virtual reality jeuk en krabben kunt verminderen. Kun je echt minder last krijgen van jeuk door door een niet bestaande bak met mieren te lopen? Water speelt ook een grote rol in deze GAAF! De een zoekt voor zijn eczeemhuid graag koud water op, een ander zout water, of juist zoet water. Lees het allemaal in deze vrolijke zomer-GAAF!.

Cover 3 2021.1- Emmy van der Burgt zocht met haar promotieonderzoek uit op welke manier je met virtual reality (VR) en andere innovatieve technieken jeuk en krabben zou kunnen verminderen. Het is nog maar de eerste stap op een lange weg. Maar het zou kunnen dat mensen met eczeem in de toekomst hun VR-bril opzetten bij een erge jeukaanval en zo worden afgeleid zodat zij minder met de jeuk bezig zijn.
- Een 
andere promotiestudie in deze GAAF! is die van Minke van Mierlo die onderzoek deed naar microbioom en huidbarrière bij constitutioneel eczeem (CE). De symptomen van CE ontstaan door een samenspel: tussen veranderingen in het microbioom, de gestoorde huidbarrière en veranderingen in het immuunsysteem. Zij pleit er dan ook voor dat dermatologen zich in de toekomst focussen op een gepersonaliseerde behandeling.
- Marieke Flecken vertelt in de rubriek Mijn Eczeem hoe zij haar werk in een restaurant en het runnen van haar gezin succesvol combineert.
- Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis werkt met een digitaal behandelprogramma voor jongeren. Het is nog in de onderzoeksfase, maar de resultaten zijn nu al hoopgevend. Jongeren hoeven niet meer voor ieder consult naar het ziekenhuis. Annemarijs van der Ploeg (17) vertelt hoe zij meedeed aan het onderzoek.

Met de zomer in zicht zijn de tips om de waterpret te verhogen, ook als je eczeem hebt, een welkome aanvulling! Dat geldt ook voor een bomvolle pagina met tips over beenverzorging. En natuurlijk zijn er de vele rubrieken, zoals Gave Kids en Hey Hallo. In die laatste krijgt Indy van 10 dit keer steun van Rixt van 22.

Leden van de VMCE kunnen hier de nieuwe GAAF! online lezen.
Nog geen lid? Word dan nu online lid en lees meteen deze nieuwste GAAF!.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!