Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

31-08-2021 | Studenten van de Universiteit Utrecht maakten een kennisclip voor patiënten met constitutioneel eczeem over smeren met hormoonzalf. Dit deden zij in het kader van het vak Ziekenhuiscommunicatie. Ze deden dit in samenwerking met een patiënt, zorgverleners en een communicatiedeskundige.

Deze informatieve clip is vooral bedoeld om je kennis over smeren weer eens op te frissen. Het filmpje staat op YouTube en is via de link hormoonzalf bij eczeem te vinden.

Dat is overigens niet het enige filmpje over zalf smeren wat UMC Utrecht op YouTube heeft staan. Wil je ondersteuning bij je smeerschema of de details nog eens bekijken? Ga dan naar de filmpjes Hormoonzalf dun of dik smerenAfbouwen of stoppen – schema 1 en Afbouwen of stoppen – schema 2.

Wil je meer steun of houvast het smeren van zalven? Dat kan via de Zalf-app van het UMC Utrecht.

Bron: UMC Utrecht en Universiteit Utrecht

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!