Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

29-09-2023 | De najaars-GAAF! boordevol informatie werd recent naar onze doelgroep verstuurd. Met als hoofdartikel ’Corticofobie onder zorgverleners’, wat inhoudt dat er ook onder zorgverleners angst of terughoudendheid voor hormoonzalven kan bestaan. Interessant zijn ook de bevindingen van het onderzoek ‘Heeft zorg op afstand toekomst?’ waarover klinisch epidemioloog Annefloor van Enst (namens de NVDV) uitgebreid vertelt. Verder weer veel ervaringen van mensen met eczeem, nieuws van de vereniging en een keileuke pagina voor kinderen. Leden van de VMCE krijgen de GAAF! toegezonden. Voor hen is dit magazine ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!

 

Gaaf202302 cover

  • In de rubriek ‘Wat voel je als je eczeem hebt’ stelt John Paton zich kwetsbaar op als hij over zijn eczeem vertelt: hoe het was in zijn slechtste periode en hoe het nu met hem gaat. Een prachtverhaal!
    En Teddy Roorda vertelt hoe zij op schoonheidsgebied omgaat met haar eczeemhuid. Voor haar gold net als voor veel eczeempatiënten dat het niet eenvoudig was te accepteren dat ze nu eenmaal eczeem had.
  • In het artikel ‘Corticofobie onder zorgverleners’ vertellen twee experts hoe het merendeel van de huisartsen waarschijnlijk tijdens hun opleiding onvoldoende scholing kreeg over de behandeling van eczeem. Dat geldt ook voor kinderartsen, jeugdartsen en soms zelfs voor apothekers en dermatologen. Met goede nascholing kan die kennis eenvoudig worden uitgebreid en verbeterd.
  • Brigit van Zijp vertelt over haar plan om psychische steun te gaan bieden aan ouders en kinderen met eczeem. Geen medische informatie, maar psychologische steun: hoe ga je om met de gevolgen van eczeem? Ze denkt aan een online platform voor kinderen vanaf zes jaar en hun ouders.
  • Heeft zorg op afstand toekomst? Klinisch epidemioloog Annefloor van Enst vertelt over dit onderzoek, dat werd gedaan door het Radboudumc in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) en digitaal ziekenhuis Ksyos. Ook de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (NVDV), Psoriasis Nederland en de VMCE werkten mee aan dit project.
  • Vaste columniste Ilse Beemsterboer komt er op een zonnige zaterdagochtend achter dat ze niet altijd meteen na het douchen hooft te smeren. Ze zit er nu wat relaxter in. En dat is maar een van de vele interessante columns en rubrieken.
  • Op de kleurrijke kidspagina leuke tips voor binnenspelletjes met de herfst in aantocht.
  • Wil jij toch liever de hele GAAF! lezen? Dan nodigen we je uit om lid te worden van de VMCE. Je krijgt dit blad dan vier keer per jaar toegezonden. Je kunt dan ook via het besloten deel van de website eerdere nummers van de GAAF! lezen..

Leden van de VMCE kunnen hier de nieuwe GAAF! online lezen.
Nog geen lid? Word dan nu online lid en lees meteen deze nieuwste GAAF!.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!