Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

03-04-2023 | Wat een kleurrijke, vrolijke, nieuwe GAAF! ligt er weer. Nieuw lettertype, nieuw soort papier, ietsje ander formaat, beetje ander logo. Kortom: goed gelukt, die GAAF! Ook nieuw is het thema voor het komende jaar: VOELEN. Wat voel jij eigenlijk, met je eczeem? Is dat nu zo heel anders dan wat iemand die geen eczeem heeft ervaart bij bijvoorbeeld warm weer of in een benauwde ruimte? We vroegen het aan onze achterban. Leden die elk nummer meedenken om er een interessante en leesbare GAAF! van te maken. Dit keer trekken vooral de artikelen (een drieluik) over de wel of niet bestaande angst voor hormoonzalf de aandacht. Daar is echt heel veel over te vertellen. Daarom komen we er dit jaar ook zeker nog een keer op terug.
Geniet ook van alle columns en rubrieken over omgaan met eczeem. Leden van de VMCE krijgen de GAAF! toegezonden. Voor hen is dit magazine ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!:

icoon202304

  • Constantijn (31) heeft zelf last van constitutioneel eczeem (CE). Voor de geboorte van zijn zoontje hadden hij en zijn vrouw nogal wat vragen. Want kan hij, met al zijn beperkingen, wel voldoende klaarstaan voor vrouw en kind? En kunnen hij en zijn vrouw de verzorging wel aan als de baby ook CE heeft? Maar het sein ging op groen en baby Aron maakt alweer enkele maanden deel uit van dit gelukkige gezin. Constantijn en Leanne weten inmiddels dat ze dit helemaal aankunnen!
  • In dit nummer een drieluik over de angst voor hormoonzalven. In het eerste deel vertelt Willem Kouwenhoven, ex-voorzitter VMCE, over zijn eigen ervaring jaren geleden met het te veel smeren van zogenoemde hormoonzalf (zalf met corticosteroïden). In het tweede artikel geeft Willem vanuit zijn expertise als psycholoog (ook werkzaam in de psychiatrie) zijn mening over de angst om verslaafd te raken aan hormonen en hormoonzalf. Inge Haeck (dermatoloog en gespecialiseerd in CE) gaat in het derde artikel dieper in op de werking van hormoonzalven en de bijwerkingen, de voor- en de nadelen.
  • Lees ook alle columns en rubrieken. In de nieuwe rubriek Wat voel je als je eczeem hebt? vertelt Boisé dat ze psychologische hulp kreeg toen ze zich een tijdlang niet goed voelde. Hoewel ze haar eczeem nog steeds vervelend vindt, word ze er nu niet meer verdrietig van. Ze zoekt afleiding door actief te zijn: sporten, werken en vrijwilligerswerk.
  • Vergeet vooral niet onze vrolijke kidspagina en nieuwpagina’s te lezen. Voor elke leeftijd leuke weetjes!
  • Wil jij ook liever de hele GAAF! lezen? Dan nodigen we je uit om lid te worden van de VMCE. Je krijgt dit blad dan vier keer per jaar toegezonden. En je kunt dan via het besloten deel van de website eerdere nummers van de GAAF! lezen.

Leden van de VMCE kunnen hier de nieuwe GAAF! online lezen.
Nog geen lid? Word dan nu online lid en lees meteen deze nieuwste GAAF!.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!