Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

Het voorlichtingsprogramma 'Leven met eczeem' is een dvd. Het geeft door middel van tekst en video uitleg over wat eczeem is en hoe je ermee kunt leven,

Na de introductie volgen vijf hoofdstukken met uitleg over eczeem, het beschermen en verzorgen van de huid, allergieën, het zo goed mogelijk behandelen van het eczeem en het tegengaan van jeuk. Dit alles wordt heldere animaties en videobeelden uitgelegd. DVD Leven met Ec 4db93155ea4bbBij de meeste onderwerpen kun je korte filmpjes bekijken waarin mensen zelf vertellen over hun ervaringen.

In het Stappenplan wordt de belangrijkste informatie uit het programma op een rijtje gezet. Tot slot is er het het hoofdstuk Lotgenotenervaringen, waar de mensen in dit programma onder meer vertellen over het opgroeien of leven met eczeem, het opvoeden van een kind met eczeem en hulp van lotgenoten.

Het voorlichtingsprogramma 'Leven met eczeem' is conform de wetenschappelijke richtlijnen en bevat dus correcte medische informatie. Het is helder, informatief en kan je handvatten geven om beter te leven met eczeem. Of je nu ouder bent van een kind met eczeem, een jongere of een volwassene.

Bestel direct het voorlichtingsprogramma 'Leven met eczeem'.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!