Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

29-09-2023 | Eind 2022 werd de eerste VMCE-webinar met als titel Wat is Eczeem? op deze website geplaatst. Deze is onderdeel van een serie van vier, die eind 2023 compleet is. Vanaf vandaag komt de vierde en ook de laatste webinar online: Omgaan met eczeem.

29-09-2023 | Elk kwartaal stelt de VMCE een artikel uit GAAF! voor direct lezen beschikbaar via deze website. Dit keer vertellen twee experts hoe het merendeel van de huisartsen waarschijnlijk tijdens hun opleiding onvoldoende scholing kreeg over de behandeling van eczeem. Eenvoudige bijscholing zou veel misverstanden kunnen voorkomen. Klik op 'lees meer' om dit artikel uit GAAF! online te lezen.

29-09-2023 | De najaars-GAAF! boordevol informatie werd recent naar onze doelgroep verstuurd. Met als hoofdartikel ’Corticofobie onder zorgverleners’, wat inhoudt dat er ook onder zorgverleners angst of terughoudendheid voor hormoonzalven kan bestaan. Interessant zijn ook de bevindingen van het onderzoek ‘Heeft zorg op afstand toekomst?’ waarover klinisch epidemioloog Annefloor van Enst (namens de NVDV) uitgebreid vertelt. Verder weer veel ervaringen van mensen met eczeem, nieuws van de vereniging en een keileuke pagina voor kinderen. Leden van de VMCE krijgen de GAAF! toegezonden. Voor hen is dit magazine ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!

30-06-2023 | Eind 2022 werd de eerste VMCE-webinar met als titel Wat is Eczeem? op deze website geplaatst. Deze is onderdeel van een serie van vier, die eind 2023 compleet is. Vanaf vandaag komt de derde webinar online: Kinderen en eczeem.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!