Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

04-11-2021 | Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 16 oktober 2021 werd Bernd Arents benoemd tot erelid van de VMCE. Bernd is al meer dan 25 jaar een zeer actief lid dat dagelijks klaar staat om de VMCE te ondersteunen. Dit erelidmaatschap is dan ook een logisch vervolg op het lintje in de orde van Oranje Nassau, wat 12,5 jaar geleden al aan Bernd werd uitgereikt.

Dankzij jarenlange deelname aan (internationale) symposia, werkgroepen en onderzoeksgroepen wordt Bernd zowel nationaal als internationaal gezien als dé kennisexpert waar het gaat om eczeem. We noemen enkele punten van zijn uitgebreide activiteitenlijst:
- maandelijks alle wetenschappelijke ontwikkelingen en aanpassingen bijhouden voor zowel de website als het tijdschrift GAAF! van de VMCE;
- het actief meedenken waar het gaat om zorgverbetering, zowel aan de kant van de zorgverleners als aan de kant van de patiënten en hun familieleden;
- het meedenken over het opstellen van standpunten over nieuwe medicijnen;
- het bijdragen aan of monitoren van onderzoeken op het gebied van eczeem en alles wat daarmee samenhangt.

Bernd gaf aan blij verrast te zijn met deze benoeming.

 

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!