Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

11-02-2020 | Er is een leuk, nieuw boekje voor kinderen met eczeem. Het is een (voorlees-)boekje voor kinderen tot een jaar of vijf en het gaat over eczeem, jeuk en een verbandpak. Oudere kinderen kunnen het boekje gemakkelijk zelf lezen.

Frigo is een jong ijsbeertje. Als hij voor het eerst naar school gaat, krijgt hij meteen een vriendje Pietertje. Gaat hij bij Pietertje logeren, dan ontdekt hij dat Pietertje last heeft van jeuk en rode vlekjes. De jeuk is soms zo erg dat Pietertje er niet van kan slapen. Wat gek, Frigo heeft nooit jeuk en kan altijd slapen! Maar hij heeft dan ook een zacht ijsberenvelletje. Dan krijgt Frigo een idee hoe hij Pietertje heel gelukkig kan maken.

Frigo
Dit kleurrijk geïllustreerde boekje ligt klaar op de dermatologie- en kindergeneeskunde-poli’s van de ziekenhuizen zodat artsen en verpleegkundigen het kunnen uitdelen aan hun jonge eczeempatiëntjes.
Maar dit leuke boekje kan ook gratis worden besteld bij DermaCura via de website: www.dermacuraverband.nl/gaaf

DermaCura, Postbus 229, 3700 AE ZEIST, tel: 030 – 699 58 59, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!