Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

27-06-2024 | De zomer is nu echt begonnen en ook de zomer GAAF! 2024 is verschenen! Dankzij alle vrijwilligers die zich er met hart en ziel voor hebben ingezet, is ook deze uitgave weer een knap staaltje werk. Vanuit het jaarthema ‘Werk en Eczeem’ is er een interview met klinisch arbeidsdeskundige Willem Pieter Piebenga en met Noor Hagemeijer, die als student orthopedische chirurgie met toenemende eczeemklachten zijn poli bezocht. Lees ook het verhaal van Sarah Visser, die vanuit haar eigen ervaring met eczeem en de eenzaamheid die ze daardoor als kind altijd voelde, haar knuffelolifantje Charlie ontwierp.
Uiteraard zijn er ook weer de vertrouwde rubrieken en nieuwspagina’s. Leden van de VMCE krijgen de GAAF! toegezonden. Voor hen is dit magazine ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. 

Gaaf202401 coverIn dit nummer van GAAF! ook

  • Laura Koch (38) uit Amersfoort, die sinds haar geboorte eczeem en een allergie voor dieren heeft. Haar opleiding tot dierenartsassistent moest ze voortijdig afbreken. Na diverse omzwervingen vond ze haar passie: paaldansen. Ze heeft nu haar eigen studio waarin ze les geeft. Haar advies: “Belemmer jezelf nooit, noch door je huid, noch door anderen. Kijk wat wél kan!”
  • Norma Plekker (30), werkzaam als radio-diagnostisch laborant in het Zaans Medisch Centrum. Met haar teamcoördinator Bianca de Dood gaat ze in gesprek over de combinatie van haar eczeem met haar werk. Norma’s tip: “Bespreek je klachten. Je hoeft er niet alleen voor te staan. Zonder je niet af.”
  • In de rubriek Reacties van leden: de ergernis van veel eczeempatiënten over de veel te kleine tubes zalf die ze bij de apotheek meekrijgen. Petra Hoogland, apotheker bij Service Apotheek reageert hierop en geeft de nodige adviezen. “Vraag een gesprek aan met je eigen apotheker!”
  • Lees ook de nieuwspagina’s van de VMCE en alle vrolijke pagina’s met tips.
  • Wil jij ook de hele GAAF! lezen? Word dan lid van de VMCE. Je krijgt dit blad dan vier keer per jaar toegezonden. Je kunt dan ook via het besloten deel van de website eerdere nummers van de GAAF! lezen

Leden van de VMCE kunnen hier de nieuwe GAAF! online lezen.
Nog geen lid? Word dan nu online lid en lees meteen deze nieuwste GAAF!.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!