Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

15-10-2020 | In deze podcast over constitutioneel eczeem zijn dr. Marjolein de Bruin en dr. Marlies de Graaf te gast, beiden van het Nationaal Expertise Centrum Constitutioneel Eczeem.

Ze leggen uitgebreid uit wat constitutioneel eczeem is, hoe erg het kan zijn en hoeveel invloed dat kan hebben op je leven, maar ook op je naasten. Zowel de behandeling, maar ook invloed op werk en intimiteit worden besproken.

Het wordt daarbij duidelijk welke zorg zij als centrum bieden en wat zij zien als belangrijk voor de patiënt. Ook komt aan bod welk aandeel de patiënt zelf kan hebben in het zorgproces. En nog veel meer... Dus echt een aanrader!

Deze podcast is te beluisteren via:

Kijk voor meer informatie ook op mijngezondheidsgids.nl.

Bron: Bericht van het Nationaal Expertise Centrum Constitutioneel Eczeem

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!