Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

18-10-2022 | Hoe vind je een ziekenhuis dat past bij jouw wensen? De keuzehulp voor mensen met constitutioneel eczeem zit vol informatie en is weer geüpdatet. De keuzehulp vraagt wat je belangrijk vindt en selecteert daarna drie zorginstellingen. Je kunt deze handig met elkaar vergelijken of met andere zorginstellingen. Zo vind je sneller de zorginstelling die bij je past.

202007 keuzehulp

Welke gegevens kun je zien?

Elk jaar moeten ziekenhuizen verplicht een aantal gegevens omtrent de eczeemzorg aanleveren. Zoals de soorten allergietesten, het uitproberen van zalven (ook voor kinderen), de aanwezigheid van een gespecialiseerd verpleegkundige, ervaring met immunosuppressiva, de soorten UV-behandeling die ze aanbieden etc. Teveel om hier op te noemen.

Zelf proberen

Probeer het zelf door naar de keuzehulp te gaan. Je kunt dan ook zien welke gegevens je eigen ziekenhuis heeft aangeleverd. En... als je toch op Zorgkaart Nederland bent, vul dan meteen een waardering in voor je eigen dermatoloog!

Bron: Zorgkaart Nederland

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!