Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

22-10-2019 | Vanaf nu is er een gratis app voor tablets en telefoons beschikbaar die speciaal is ontwikkeld voor mensen met (chronische ) huidaandoeningen. Deze zalfapp kan je helpen bij het dagelijkse onderhoud van je huid door stapsgewijs instructies en informatie te geven over het gebruik van hormoonzalven en basiszalven. De app is ook te gebruiken bij het smeren met crèmes.

Met de app Zalf smeerwijzer heb je alle informatie, instructies op maat èn je persoonlijke behandelplan op je telefoon of tablet. De app is beschikbaar voor iedereen die op wat voor manier dan ook met het onderhoud van de huid te maken heeft, dus kinderen en volwassenen, maar ook zorgverleners en apothekers.

De app Zalf smeerwijzer bestaat uit vier hoofdthema's met informatie over zalven, jeuk, persoonlijk behandelplan en tips & animatiefilmpjes. Ook vind je er alle informatie over de manier van aanbrengen van zalf, over het juiste gebruik, de juiste hoeveelheid en over het afbouwen bij het gebruik van hormoonzalven. Daarnaast kun je een persoonlijk behandelplan aanmaken. En tot slot is er de mogelijkheid om de ernst van de eczeemklachten (jeuk/pijn) bij te houden.
De app Zalf smeerwijzer is door zowel patiënten als zorgverleners getest en de reacties waren enthousiast. De app is gratis beschikbaar in de App Store (voor een Apple smartphone) en in Google Play Store (voor alle Android gestuurde smartphones) onder de naam Zalf smeerwijzer. De zalfapp werd mogelijk gemaakt door het UMC Utrecht, Sanofi Genzyme, Dermacura en de VMCE.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!