Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

Het is twee dagen voor Kerstmis als de laatste GAAF! van 2022 exclusief bij alle leden van de VMCE wordt thuisbezorgd. Een GAAF! vol goede en betrouwbare informatie. Naast een vrolijke terugblik op de Wereld Eczeem Dag (WED) van 17 september wordt er ingezoomd op vier van de lezingen van die dag : over darmen, intimiteit, de apotheek en de toekomst van eczeembehandeling. Dit alles in meer of mindere mate in relatie tot eczeem.
En dan zijn er diverse columns en rubrieken waarin je te weten komt hoe anderen omgaan met eczeem. Leden van de VMCE krijgen GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!:

Cover Gaaf 202205

  • Twee jonge mensen vertellen openhartig hoe ze, ook na drie jaar huwelijk, nog elke dag van elkaar genieten. Het eczeem van een van de twee speelt weliswaar een rol, maar legt beslist geen schaduw over de relatie. Seksuoloog Rieky Dikmans gaf tijdens haar presentatie op de WED handige tips en ging in op het psychologische aspect van het hebben van eczeem binnen een relatie. Open naar elkaar toe communiceren is de sleutel tot slagen.
  • Eczeem is een ontstekingsziekte en om die reden kunnen ook andere plekken dan de huid zijn aangedaan, zoals de darmen. Tijdens de WED verzorgde MDL-arts Arjan Bredenoord hierover een presentatie: welke signalen kunnen duiden op bijverschijnselen van eczeem?
  • Ook het verhaal van Petra Hoogland, medewerker bij een Service Apotheek, is een afspiegeling van haar presentatie. Handig als je er tijdens de WED niet bij kon zijn.
  • Datzelfde geldt voor de presentatie over de toekomst van eczeembehandeling door Lisa van der Rijst, Lotte Spekhorst en Lian van der Gang, arts-onderzoekers van het UMC Utrecht.
  • Lees ook de columns en rubrieken. Voor elk wat wils. In de rubriek Ouders krijgt Nicolien krab-les van haar 5-jarige zoon Liam. Ze kan haar lachen bijna niet inhouden. In Gave Kids leren kinderen (kerst)koekjes te bakken. In Mijn Ritueel wordt Marieke geïnterviewd over haar dagelijkse verzorging om het eczeem onder controle te houden.
  • Als je nieuwsgierig bent naar de hele inhoud van alle GAAF!-magazines, nodigen we je uit om lid te worden van de VMCE. Je krijgt het magazine dan vier keer per jaar toegezonden. Ook krijg je via het besloten deel van de website toegang tot eerder verschenen jaargangen van de GAAF!.

Leden van de VMCE kunnen hier de nieuwe GAAF! online lezen.
Nog geen lid? Word dan nu online lid en lees meteen deze nieuwste GAAF!.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!