Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

28-06-2021 Het Europees Medicijn Agentschap (EMA) heeft op 24 juni jl. bekend gemaakt dat het upadacitinib heeft goedgekeurd voor de behandeling van constitutioneel eczeem. Het bedoeld voor mensen met eczeem van 12 jaar of ouder die aangewezen zijn op systemische therapie. 

Upadacitinib (merknaam Rinvoq) is een zogenoemde JAK-remmer, net als baricitinib, en komt in de vorm van een pil. Het middel wordt al gebruikt voor o.a. reumatoïde artritis. Net als baricitinib, overigens. 

Het is de verwachting dat de Europese Commissie upadacitinib over een paar maanden toelaat op de markt. Vervolgens zal in Nederland nog moeten worden bepaald of het zal worden vergoed en onder welke voorwaarden. We verwachten een besluit hierover dit najaar. Dus meer nieuws zal volgen.

Bron: persbericht Rinvoq - Europees Medicijn Agentschap 24-06-2021

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!