Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

Na de feestdagen is januari een verademing omdat het gewone ritme weer min of meer kan worden opgepakt. Hoewel, normaal is het natuurlijk nog lang niet, met de lockdown die ons allemaal noodzaakt om thuis te werken. Ondanks die lockdown is het gelukt om weer een prachtige GAAF! te maken met interessant nieuws over een onderzoek en interviews met mensen met eczeem, die ondanks hun kriebeltjes en gekrab, het leven van een positieve kant bekijken. Leden van de VMCE krijgen de GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!

Cover Gaaf 202101- Ziektelast door eczeem: onderschat het niet! De VMCE werkte mee aan een internationale studie om te onderzoeken hoe groot de ziektelast is die bij eczeem wordt ervaren. Uit de studie blijkt dat de ziektelast als de hoogste van alle huidziekten wordt ervaren, maar dat die sinds 1990 niet significant is toegenomen. Ook zijn er onderlinge verschillen tussen de verschillende landen die deelnamen.
- In de rubriek Gave Mama's vertellen twee kersverse jonge moeders met eczeem hoe ze voorzichtig hun kindjes laten kennismaken met enkele ingrediënten zoals pinda's en eieren om na te gaan of ze er misschien net zo allergisch voor zijn als zijzelf. Gelukkig is dat niet het geval!
- Hillary Selles (81) en Femke Schootstra (23) vertellen over hun ervaringen met eczeem. Hillary is al tientallen jaren lid van de VMCE en ervoer vooral in de begintijd het lotgenotencontact als een warm bad.
- Femke trok de stoute schoenen aan en meldde zich bij het UMC Utrecht. Met intensieve begeleiding werd haar eczeem al vrij snel een stuk minder. Ze kreeg een smeerschema en had regelmatig via een e-consult contact met het ziekenhuis. In deze GAAF! vertellen nog veel meer mensen met eczeem over hun dagelijks leven.
- Wat doet eczeem met je zelfbeeld en hoe kun je ermee omgaan? Anita Ravenhorst, Laura Driessen en psychodermatoloog Patrick Kemperman over wat de impact kan zijn van eczeem.
- En verder.......natuurlijk de vaste rubrieken en voor de kinderen een pagina vol puzzels en spelletjes.

Leden van de VMCE kunnen hier de nieuwe GAAF! online lezen.

Nog geen lid? Word dan nu online lid en lees meteen deze nieuwste GAAF!.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!