Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

05-10-2021 | De najaars-GAAF! is uit en staat weer boordevol informatie. Bijvoorbeeld over een initiatief tot nauwe samenwerking tussen huisarts, huidtherapeut en apotheker in Veenendaal. Of over de eerste bevindingen van een onderzoek naar de relatie tussen voedsel en de mate van eczeem. En natuurlijk zijn er alle vaste rubrieken met tips.
Leden van de VMCE krijgen de GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!:

CoverGaaf3 2021- In Veenendaal loopt een project waarbij een huidtherapeut nauw samenwerkt met huisarts en apotheker. Het idee is dat iemand met de diagnose eczeem snel een afspraak maakt met de huidtherapeut om alvast veel informatie en tips over eczeem te krijgen. Heeft dat onvoldoende effect, dan kan de huisarts bepalen of alsnog wordt doorverwezen naar een dermatoloog.
- Er loopt een onderzoek naar de relatie tussen voedselinname en eczeem. Een flink aantal leden van de VMCE vulde hiervoor een enquête in. Hoewel het onderzoek nog loopt, was onderzoekleider Florentine de Boer bereid er in de GAAF! al wat over te vertellen. De meerderheid van de mensen met eczeem die aan de enquête deelnam, gaf aan dat voeding zeker invloed heeft op de mate van eczeem.
- Saskia Vermee vertelt in Mijn Ritueel wat ze zoal aan dagelijkse oefeningen doet en handelingen verricht om haar eczeem een beetje binnen de perken te houden. Dat laatste lukt haar prima!
- In de rubriek Gave Mama’s vertellen de moeders Shirley en Jessica hoe ze de zomer doorbrachten met hun kleintjes van nog geen jaar. Gelukkig is er bij deze baby’s tot nu toe geen sprake van ernstig eczeem.
- En natuurlijk is er een scala aan vaste rubrieken en informatiepagina’s, zoals het coververhaal, de rubriek Mijn Eczeem, Gave Kids, Hey Hallo! en de nieuwspagina’s.

Wie deze GAAF! wat beter bekijkt, ziet dat er een begin is gemaakt met een wat luchtiger en speelsere vormgeving. In de toekomst gaan we nog meer pagina’s in een nieuw jasje steken omdat we denken dat de GAAF! hierdoor nog meer uitnodigt tot lekker lezen of doorkijken.

Leden van de VMCE kunnen hier de nieuwe GAAF! online lezen.
Nog geen lid? Word dan nu online lid en lees meteen deze nieuwste GAAF!.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!