Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

icoon202204Wat een prachtige, vrolijk gekleurde najaars-GAAF! ligt er bij alle VMCE-leden op de mat. Hij staat vol waardevolle informatie over eczeem. Zo is er een verslag van de lezing die oogarts Chantal van Luijk hield bij onze Algemene Ledenvergadering. Waar moet je op letten als je eczeem hebt en last van je ogen krijgt?
En verder wordt aftrap van de wetenschappelijke studie naar het effect van lichttherapie gedaan. De onderzoekers willen wetenschappelijk aantonen of smalspectrum UVB lichttherapie bij constitutioneel eczeem werkt. Amsterdam UMC leidt deze studie, samen met het Erasmus MC. Elf ziekenhuizen verspreid over het land doen eraan mee.

Daarnaast zijn er natuurlijk alle vaste columns en rubrieken. Heerlijk om ook eens te lezen hoe anderen omgaan met hun eczeem en te ervaren dat je niet de enige bent die er af en toe mee ‘worstelt’. Leden van de VMCE krijgen GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!:

  • Merel Fortuin vertelt hoe haar vrijwilligerswerk op het warme Curaçao werd overschaduwd door een heftige eczeeaanval. Noodgedwongen keerde zij eerder terug naar Nederland.
  • Voor kinderen is er een leuke tekenwedstrijd: teken je eigen eczeemmonster.
  • Smeren en toch functioneren: hoe overleef je dat? Lees er alles over en profiteer van de tips.
  • Dave Smit is woon- en activiteitenbegeleider en werkt met meervoudig gehandicapte jongeren. Maar zijn grootste passie is clown zijn. En dan niet ‘optreden’, maar de ontmoeting aangaan. Contact maken met ouderen, gehandicapten en mensen met geheugenproblemen. Zijn eczeem staat hierbij absoluut niet in de weg.
  • En lees vooral de vele columns en rubrieken voor elke leeftijd. Bij Gave Mama’s bijvoorbeeld is er een zusje in aantocht. Een ouder vertelt over haar ervaring op de school van haar kind. In de rubriek Hey Hallo vertelt een kind aan een jongere hoe zij vroeger omging met haar eczeem. En een verpleegkundige vertelt over een voorval uit haar praktijk.
  • Nieuwsgierig naar de hele inhoud van deze GAAF! ? Word lid van de VMCE. Je krijgt het magazine dan vier keer per jaar rechtstreeks in de brievenbus.

Leden van de VMCE kunnen hier de nieuwe GAAF! online lezen.
Nog geen lid? Word dan nu online lid en lees meteen deze nieuwste GAAF!.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!