Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

Dat voelt goed, weer een nieuwe GAAF! De tweede uitgave van 2023 alweer. Ook in dit nummer komt het jaarthema Wat voel je als je eczeem hebt? goed naar voren. Onze achterban heeft hierover voldoende input gegeven voor weer nieuwe, interessante artikelen. Zo vind je een stuk over skin picking, waarin universitair hoofddocent Klinische psychologie Ger Keijsers dit fenomeen toelicht. Met aanvullend een ervaringsverhaal van een van onze leden, die vertelt hoe het verwerken van stress haar heeft geholpen om met skin picking om te gaan en dit te verminderen.

Gaaf202302 coverLees ook de andere interviews, columns en rubrieken over omgaan met eczeem. Leden van de VMCE krijgen de GAAF! toegezonden. Voor hen is dit magazine ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF! onder andere:

  • Elena (30) heeft last van skin picking, ook wel dermatillomanie genoemd. Ze kreeg psychologische ondersteuning om het vele krabben tegen te gaan. Daarin leerde ze dat ze zich bewust moest worden van haar gekrab. Ook werd gekeken waarom ze zoveel stress ervaarde, want daardoor kun je jezelf moeilijker beheersen. Het verwerken van stress heeft Elena veel geholpen.
  • ‘Wanneer krabben een gewoonte is geworden’. Ger Keijsers, universitair hoofddocent Klinische psychologie in Nijmegen, vertelt meer over skin picking. Krabben en eczeem zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar niet ieder krabben komt door jeuk en eczeem.
  • Dorien (53) vertelt over de steun die zij ontleent uit het zelf muziek maken. Waar ze als puber moest stoppen met dwarsfluit omdat het eczeem rond haar mond het blazen onmogelijk maakte, speelt ze tegenwoordig piano. Het geluk dat muziek haar geeft, noemt ze onbeschrijflijk.
  • Op de kidspagina het verhaal van Amy-Leigh (9) die zelf ernstig eczeem heeft. Aan Loes (31), ook CE-patiënt, stelt ze de vraag: “Loes, hoe maak jij vriendjes (als je zelf zichtbaar eczeem hebt)?” Lees zelf het waardevolle antwoord van Loes!
  • Wil jij ook liever de hele GAAF! lezen? Dan nodigen we je uit om lid te worden van de VMCE. Je krijgt dit blad dan vier keer per jaar toegezonden. En je kunt dan via het besloten deel van de website eerdere nummers van de GAAF! lezen.

Leden van de VMCE kunnen hier de nieuwe GAAF! online lezen.
Nog geen lid? Word dan nu online lid en lees meteen deze nieuwste GAAF!.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!