Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

30-03-2024 | De voorjaars-GAAF! 2024 ligt weer bij de leden. Met dank aan al die vrijwilligers die zich vier keer per jaar inzetten voor dit informatieve magazine. Trouwens: heb je zin om hen te komen helpen? Stuur dan even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het thema voor 2024 is ‘Werk en Eczeem’. Het is niet altijd eenvoudig om die twee zaken te combineren en toch nog ‘goede vriendjes met jezelf’ te blijven, of ‘in balans’ te zijn. Daarom trappen we af met een interview met professor Thomas Rustemeyer, arbeidsdermatoloog in de polikliniek Mens en Arbeid in het Amsterdam UMC. Of lees het verhaal van Krista over hoe haar beroepskeuze uiteindelijk toch beïnvloed werd door de mate waarin zij eczeem had. En wat steeds terugkomt zijn de vertrouwde rubrieken en de nieuwspagina’s met zowel verenigingsnieuws als verhalen van iedereen die zich met eczeem bezighoudt.  Leden van de VMCE krijgen de GAAF! toegezonden. Voor hen is dit magazine ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!

Gaaf202401 coverIn dit nummer van GAAF!

  • Marieke van Himst (63) uit Castricum was aanvankelijk ziekenverzorgster, maar moest vanwege haar eczeem van baan veranderen. Ze koos voor het begeleiden van cliënten met dementie die naar de dagbesteding komen. Dit werk doet ze nu al meer dan twintig jaar naar volle tevredenheid. Haar advies: zeg wat je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen.
  • Krista Stuve-Plug (50) moest als 17-jarige haar opleiding tot apothekersassistente afbreken omdat haar eczeem- en astmaklachten flink toenamen. Jaren later pakte ze de draad weer op en nu werkt ze met veel plezier alsnog in een apotheek. Dit ging natuurlijk niet vanzelf...
    • In de rubriek Hey Hallo vraagt Liv van 8 jaar aan Boise van 24 of je eczeem misschien een beetje minder wordt als je ouder wordt. ‘Bij sommigen wel’, zegt Boise ‘maar bij mij helaas niet’. Maarrr, geeft ze Liv mee….: je leert er wel mee omgaan.
  • Lees ook de nieuwspagina’s van de VMCE en alle vrolijke pagina’s met tips.
  • Wil jij ook de hele GAAF! lezen? Word dan lid van de VMCE. Je krijgt dit blad dan vier keer per jaar toegezonden en je kunt  via het besloten.

Leden van de VMCE kunnen hier de nieuwe GAAF! online lezen.
Nog geen lid? Word dan nu online lid en lees meteen deze nieuwste GAAF!.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!