Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

Een fonkelnieuwe voorjaars-GAAF! is uit, boordevol berichten, tips en wetenswaardigheden. Voor het eerst samengesteld onder aansturing van onze enthousiaste nieuwe hoofdredacteur Arnoud Kluiters. Leden van de VMCE krijgen de GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF! In dit nummer van GAAF!

Gaaf2 2021 cover- Er is een nieuw eczeemmedicijn beschikbaar en het heet Baricitinib (merknaam Olumiant). Het medicijn remt heel specifiek de overactieve afweer bij eczeem. Het is een zogenoemde JAK-remmer, waarbij JAK staat voor Janus Kinase. Het middel is al jaren op de markt voor de behandeling van mensen met reumatoïde artritis. Nu is het ook goedgekeurd voor gebruik bij constitutioneel eczeem. Bernd Arents vertelt er alles over en geeft tevens inkijk in welke medicijnen er voor de toekomst nog in de pijplijn zitten.
- Martijn Sanders vertelt hoe hij tegenwoordig fanatiek sporten kan combineren met het hebben van ernstig eczeem. Het geheim? Hulp van het medicijn Dupilumab in combinatie met een flinke portie geduld en doorzettingsvermogen.
- In de rubriek Gave Mama's vertellen Shirley en Jessica hoe het verder gaat met hun kindjes. De eerste ruwe plekjes zijn al weggesmeerd. Maar krijgen deze kleintjes eczeem net als hun moeders? Spannend!
- Jelle Wills heeft een pulkverslaving, ook wel skin picken genoemd. Met veel hulp probeert hij nu van die verslaving af te komen. En dat is al (bijna) gelukt.
- In dit nummer van GAAF! meer over TREAT NL en BioDay, twee systemen om de voortgang in de behandeling van eczeempatiënten zorgvuldig te registreren. Met meer kennis over ingezette therapieën is het beter mogelijk om al vooraf te bepalen welke behandeling de beste keuze is voor de patiënt in kwestie. De enige manier om dit allemaal te kunnen onderzoeken is door in een register goed bij te houden hoe het in de dagelijkse praktijk gaat met eczeempatiënten.
- In de nieuwe serie Hey Hallo! vertelt de 9-jarige Fleur zelf hoe zij omgaat met haar eczeem. Daarna geeft Babette van 20 haar nuttige tips.
- En verder... vele vaste rubrieken en voor de kinderen de puzzels en spelletjes.

Leden van de VMCE kunnen hier de nieuwe GAAF! online lezen.

Nog geen lid? Word dan nu online lid en lees meteen deze nieuwste GAAF!.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!