Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

Eczeem is meer dan je huid

Op zaterdag 14 september 2024 organiseert de VMCE, in samenwerking met de NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie), voor de derde keer Wereld Eczeem Dag. Deze dag is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met eczeem. Met als thema ‘Eczeem is meer dan je huid’ besteden we uitgebreid aandacht aan ziekten (of kwaaltjes) die samenhangen met je eczeem. Het belooft een interessante, maar bovenal gezellige en leuke informatiemiddag te worden. Neem gerust je ouders, familie, vrienden en partner mee!Logo WED2024

 

Longen illustratieNaast een interessante inleiding met het laatste nieuws op het gebied van behandelen, is er de hele middag voldoende gelegenheid zijn om de uitgebreide inspiratiemarkt met onze sponsoren te bezoeken. Verder heb je de keuze uit maar liefst elf workshops (er is tijd om er maximaal twee te volgen) waarin je meer leert over je eczeem of ziekten die ermee te maken kunnen hebben. Of waarin je inspiratie opdoet over hoe je beter met je eczeem kunt omgaan. We noemen er vijf: De toekomst van de eczeembehandeling, Eczeem en je longen, Eczeem en je immuunsysteem, Voeding en allergie bij eczeem en Eczeem bij kinderen. Maar er zijn er nog vijf!

Tijdens de opening zal na de introductie een panel van deskundigen je bijpraten over welke aandoeningen vaak samengaan met eczeem. Panelleden zijn: Dirk Jan Hijnen, dermatoloog en

Allergie illustratie onderzoeker uit het Erasmus MC in Rotterdam; Edward Knol, immunoloog van de afdelingen Dermatologie en Immunologie in het UMC Utrecht; Jasper Kappen, longarts uit het Franciscus Gasthuis en Vlietland te Rotterdam; Monique Gorrissen, kinderarts en allergoloog uit het Deventer Ziekenhuis en Kinder Allergie Behandelcentrum; Mirella Marcus, ervaringsdeskundige.

De informatiemarkt kun je vanaf 13:00 uur bezoeken en de  workshops starten na het plenaire programma. Tussendoor zal er voldoende gelegenheid zijn om met lotgenoten bij te praten.

Toegangskaart bestellen

Bestel je toegangskaart op www.eczeemdag.nl en reserveer meteen een plek bij jouw favoriete workshop. Hoe eerder je erbij bent, hoe meer keuze in de workshops. Voor leden van de VMCE is deze dag gratis. De toegangscode hebben leden inmiddels ontvangen via een nieuwsbrief. Niet-leden betalen € 7,50 p.p..

N.b.: op www.eczeemdag.nl  vind je een volledig overzicht van de sponsoren die deze dag mede mogelijk maken.

Toekomst illustratie

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!