Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

20-11-2023 | De Europese Commissie heeft onlangs besloten dat lebrikizumab in de EU is toegelaten voor de behandeling van constitutioneel eczeem. De toelating volgt op een positief oordeel van het Europees Medicijn Agentschap in september 2023.

Lebrikizumab (merknaam Ebglyss®) is een zogenoemde biological, net als dupilumab en tralokinumab, en wordt per injectie toegediend. Het is bedoeld voor mensen met matig tot ernstig constitutioneel eczeem van 12 jaar en ouder, die met zalftherapie de klachten onvoldoende onder controle krijgen.

In Nederland zal nog moeten worden bepaald of het wordt vergoed en onder welke voorwaarden. Dus meer nieuws zal volgen.

Bron: European Pharmaceutical Review

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!