Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

15-06-2021 | Op donderdag 10 juni 2021 was het exclusief voor leden van de VMCE mogelijk om via een zoom-sessie vragen te stellen aan dr. Marjolein de Bruin (dermatoloog/allergoloog) en Jette de Groot (verpleegkundig specialist eczeem). Er waren 46 deelnemers. De onderwerpen die van tevoren waren aangekondigd waren: eczeem op de hoofdhuid en wat je er zelf aan kunt doen, pijn die je hebt bij een eczeemuitbraak, herhaalde herpes en dan? en de seizoenswisselingen (temperaturen) en bijbehorende verzorging.

De sessie duurde anderhalf uur en er was geen moment van stilte. Letterlijk de ene na de andere vraag vloog over het scherm. En dus ook even zoveel nuttige tips en weetjes. Het varieerde van 'Waarom heb ik zo vaak een uitbraak van herpes?' tot 'Ik heb zo'n jeuk op mijn hoofd dat het soms gepaard gaat met blaasjes en vocht, wat is dat?' En bij alles was de belangrijkste vraag: 'Wat kan ik eraan doen?'. Op alle vragen kwam een antwoord, of een tip. Het grappige was dat de leden elkaar onderling ook tips gaven of via de chat nog extra namen van middelen aanraadden die bij hen hadden geholpen.

De conclusie na afloop was dat met elkaar op deze manier over je eczeem praten voor herhaling vatbaar is. Er komt dan ook zeker een vervolg in dezelfde setting. Maar er wordt ook al gedacht aan deskundigen op ander gebied, bijvoorbeeld een diëtist.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!