Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

veel wetenswaardigheden om je zo min mogelijk krabbend door een hete zomer heen te helpen. Zonbescherming is voor iedereen belangrijk, maar voor mensen met een kwetsbare eczeemhuid is het zaak om extra alert te zijn. En verder:

Gaaf3 2020- Covid-19 is actueel. Voor mensen met eczeem zorgt deze periode in sommige gevallen voor praktische problemen, alleen al het omgaan met handen wassen en/of reinigen met gels of alcohol. Of het verplicht dragen van een (broeierig) mondkapje als je eczeem in je gezicht hebt. In deze GAAF! ook adviezen van deskundigen voor mensen met eczeem die afweeronderdrukkende medicatie gebruiken. Daarnaast is er een nieuw internationaal register om inzicht te krijgen in het verloop van covid-19 bij eczeem.
- Liesbeth Bos schrijft in haar column over de lichtpuntjes die er ook waren dankzij de coronatijd. Die waren er! Al was het alleen al dat je geen handen meer hoeft te schudden.
- Hanna Kause moest omdat zij ziek werd van het coronavirus stoppen met haar eczeemmedicijn en dat leverde haar een verrassend inzicht op.
- De start van een onderzoek dat wellicht gaat bepalen of in de toekomst de antibacteriële verbandkleding weer vergoed gaat worden door de verzekeraars. Maar liefst vijf ziekenhuizen werken mee aan deze ABC- (Anti Bacterial Clothing) -studie. Dit artikel is ook te lezen op de website
En verder de vaste rubrieken, zoals een pagina vol kinderspelletjes.

Leden van de VMCE kunnen hier de nieuwe GAAF! online lezen.

Nog geen lid? Word dan nu online lid en lees meteen deze nieuwste GAAF!.

 

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!