Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

04-11-2021 | De Patiëntenfederatie, Long Alliantie, NFK en VMCE (Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem) vragen komende tijd aandacht voor mensen met een chronische aandoening of ziekte in relatie tot werk(behoud). Op 9 november 2021 overhandigen de samenwerkende organisaties een petitie aan Kamerleden van de commissie SZW.

Als Samenwerkende Organisaties Arbeid & Gezondheid pleiten partijen voor een betere samenwerking tussen de ministeries van VWS en SZW. En voor meer inzet en integraal beleid. Gericht op betere arbeid gerelateerde zorg, voor optimaal arbeidsmarktperspectief van mensen die leven met (de gevolgen van) een ziekte of aandoening. Zodat meer mensen in staat zijn om binnen hun mogelijkheden, wensen en behoeften op verantwoorde wijze te kunnen (blijven) werken.

Datum: 9 november 2021 van 13:40–14:00 uur.
Het aanbieden van de petitie is te volgen via de livestream van de Tweede Kamer.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!