Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

10-01-2022 | Januari, een winter-GAAF! ligt op de deurmat. De eerste in een reeks van vier met extra aandacht voor jongeren. Hoe gaan zij om met de combinatie van naar school gaan, werken, eczeem hebben? Hoe is het als je bijvoorbeeld net op kamers woont en je er allerlei nieuwe ‘prikkels’ bij krijgt? Hoogleraar Suzanne Pasmans gaat in op het thema ‘Jongeren en de regie over hun eigen leven en eczeem’.
In deze GAAF! ook volop ruimte voor de bijeenkomsten van leden en de vaste columns en rubrieken.
Leden van de VMCE krijgen de GAAF! automatisch toegezonden. Hij is ook terug te vinden op het besloten deel van deze website. In dit nummer van GAAF!:

icoon202201 webite- Jongeren de regie geven over hun eigen leven en hun eczeem. Dat is wat Suzanne Pasmans, hoogleraar Kinderdermatologie in het Erasmus Medisch Centrum, wil bereiken. ‘Dat is niet iets wat je van de ene op de andere dag kunt afspreken, maar een heel proces waarmee je op tijd moet beginnen.’ Hoe pakt zij dat aan?
- Louise praat in de rubriek Hey Hallo met Melody (10) over hoe haar jeugd met eczeem is te vergelijken met die van Melody. Ook geeft ze tips over hoe zij met eczeem omgaat.
- Vijf jongeren vertellen aan de GAAF!-redactie wat het met hen doet nu ze sinds kort het ouderlijk huis hebben verlaten. Krijg je daar meer eczeem van of juist niet? En hoe pak je het aan als alles ineens op je eigen schouders rust? Houd je je huis schoon en stofvrij? Houd je je nog wel of juist niet meer aan je dieet?
- Er is een ruim aanbod aan vaste rubrieken en informatiepagina’s, zoals de rubrieken Ouders en Gave Kids, of de nieuwspagina’s en de columns.
- Het opfrissen van de vormgeving kreeg een doorstart en is met dit nummer afgerond. Een mooie GAAF! met veel kleur en een jonge uitstraling is het resultaat. Wordt lid van de VMCE, dan krijg je vier keer per jaar de GAAF! rechtstreeks bij jou in de brievenbus.

Leden van de VMCE kunnen hier de nieuwe GAAF! online lezen.
Nog geen lid? Word dan nu online lid en lees meteen deze nieuwste GAAF!.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!