Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

11-03-2021 | In het najaar van 2020 heeft de Europese Commissie het medicijn dupilumab goedgekeurd voor gebruik vanaf 6 jaar. Nu zijn ook de voorwaarden bekend waaronder dit middel bij deze groep kan worden gebruikt.  

Dupilumab, de eerste zogenoemde biological voor de behandeling van matig/ernstig constitutioneel eczeem, is sinds begin 2018 op de markt voor mensen van 18 jaar en ouder. Eind 2019 kwam het beschikbaar voor gebruik vanaf 12 jaar. En nu dus ook voor kinderen vanaf 6 jaar. Dat is heel goed nieuws.

Op onze pagina over dupilumab zijn de voorwaarden te vinden voor het gebruik bij kinderen en volwassenen.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!