Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

De najaarseditie van GAAF! is inmiddels gereed. Leden kregen hem automatisch toegezonden en hij staat op het besloten deel (alleen voor leden) van deze website.
In deze GAAF! een interview met deskundigen over handeczeem. Een lastige aandoening, vooral als het werkgerelateerd is. En de coronarichtlijnen vormen geen positieve bijdrage aan de genezing van handeczeem, want vaak je handen wassen of ontsmetten met alcohol verergert alleen maar de klachten. Deskundigen leggen uit hoe zij de behandeling aanpakken en welke studies er lopen. En verder:

voorkantgaaf202004

- Een vingerafdruk voor je paspoort: lukt het of lukt het niet? En krijg je dan wel een paspoort? Gemeenten verschillen in hun aanpak. 
- Shirley de Koning had een jaar geleden niet durven dromen dat haar leven er zo anders zou uitzien nu zij zo dolgelukkig is met haar zoontje. Ze vertelt in de laatste aflevering van haar column hoe dit voelt. Het is pittig en er is veel veranderd, maar 'het heeft haar leven zoveel rijker gemaakt'. 
- Eline Tolkamp heeft naast eczeem ook nog periorale dermatitis. In coronatijd heeft zij extra veel profijt van de e-consults die het UMC Utrecht aanbiedt. 
- Een uitgebreide boekrecensie over het boek 'Studeerden wij medicijnen of geneeskunde?' van huisarts Lieneke van de Griendt. Deze Schiedamse huisarts benadrukt het belang van goede voeding om de darmbacteriën, die helpen bij de spijsvertering, met elkaar in balans te brengen. Dit zou de algehele gezondheid bevorderen.  
- En verder naast de vaste rubrieken zoals VMCE-nieuws, miss Krab en Mijn Ritueel nog smeertips voor de herfst.

Leden van de VMCE kunnen hier de nieuwe GAAF! online lezen.

Nog geen lid? Word dan nu online lid en lees meteen deze nieuwste GAAF!.

 

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!