vmce header 800

vmce header 480

Chloorarme zwembaden

Bijgewerkt op 9 oktober 2016

Zwemmen kan voor menigeen met eczeem zorgen voor een verergering van het eczeem. Vooraf insmeren met een vette zalf en na afloop douchen en wederom insmeren met een vette zalf kan verergering voorkomen. Het is niet alleen het chloor die zorgt voor de verergering. Een beetje chloor kan zelfs goed zijn (bron).

Er zijn nieuwe technieken die ervoor zorgen dat het zwembadwater minder chloor bevat, zoals zoutelectrolyse (ZE), ozon (O) of Advanced Oxidation System (AOS). De zwembaden die hiervan gebruik maken bevatten minder chloor dan bij de standaard systemen, maar zijn niet chloor-vrij. Dat is wettelijk ook niet toegestaan. Er is een aantal chloorvrije baden, zoals zoutbaden, natuurbaden of de kuurbaden die gebruik maken van thermaalwater.

Hieronder een lijst met zwembaden en de techniek waarvan ze gebruik maken. Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg desgewenst het zwembad alvorens u er gaat zwemmen.

Heeft u een tip voor een chloorarm of -vrij zwembad, dan kunt u die mailen naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ga direct naar provincie:

Friesland

Groningen

Drenthe

Overijssel

Gelderland

Utrecht

Flevoland

Noord-Holland

Zuid-Holland

Zeeland

Noord-Brabant

Limburg