Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem

Download de app!
Ontdek het op Google PlayOntdek het op Apple Store

Zalf Smeerwijzer, helpt je bij het smeren

Wat smeer je waar? Hoeveel zalf heb je nodig? De Zalf Smeerwijzer is er voor jou als je één of meerdere (chronische) huidaandoeningen hebt,
zoals constitutioneel eczeem. In de app krijg je stapsgewijs instructies hoe hormoon- en basiszalven het beste aangebracht kunnen worden.

Alles in één

Met de app Zalf Smeerwijzer heb je alle informatie, instructies op maat én je persoonlijke behandelplan op je telefoon of tablet. Zo legt de app uit hoe je de zogenoemde vingertopmethode moet toepassen. Deze methode gaat uit van de vingertop als maateenheid.

Alles in één

Met de app Zalf Smeerwijzer heb je alle informatie, instructies op maat én je persoonlijke behandelplan op je telefoon of tablet. Zo legt de app uit hoe je de zogenoemde vingertopmethode moet toepassen. Deze methode gaat uit van de vingertop als maateenheid.

Instructies en adviezen

Het precieze gebruik van hormoonzalven, basiszalven (en crèmes) blijkt in de praktijk vaak mis te gaan. Daardoor worden huidaandoeningen niet goed behandeld. Het gevolg is dat klachten als jeuk en een droge, kapotte huid blijven bestaan. Door simpele instructies en onderbouwde adviezen kan de huidaandoening met de zalfapp op de juiste manier behandeld worden.

Persoonlijk behandelplan

In een persoonlijk behandelplan vul je in welke zalf je gebruikt en op welk lichaamsdeel je de zalf gebruikt. Vervolgens maakt de app hier een schema van. Zo kun je ook je medicatie invullen en aangeven wat je klachten zijn.

Tips & Tricks

Het laatste hoofdthema van de app bevat video’s met instructies hoe je zalven moet aanbrengen en informatieve video’s. Verder wordt er nog een lijstje met tips gegeven.

De Zalf Smeerwijzer is mogelijk gemaakt door

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien krijgt u toegang tot de besloten Facebook-pagina waar leden wel en wee met elkaar delen en waar je alle vragen kunt stellen over je eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!