amc logo klein

 

 

Wat is beter voor atopisch eczeem: elke dag douchen of 1 keer per week douchen?


Doel van het onderzoek

Er is bij artsen en patiënten vaak veel onduidelijkheid over hoe vaak kinderen met atopisch eczeem mogen douchen. Dit leidt frequent tot tegenstrijdige adviezen en onduidelijkheid bij ouders en patiënten.
Met dit onderzoek willen we bestuderen wat beter is voor kinderen met atopisch eczeem: elke dag douchen of 1 keer per week douchen.

Wie kan meedoen?
Wij zoeken patiënten die:
- Mild tot matig atopisch eczeem hebben
- 4 t/m 11 jaar oud zijn

Wat houdt meedoen in?
Door middel van loting wordt de patiënt in één van de twee onderzoeksgroepen geplaatst: de ene groep zal 1x per dag moeten douchen en de andere groep zal 1x/week moeten douchen. Tijdens het onderzoek kunt u de verdere voorgeschreven behandeling gewoon blijven gebruiken (behalve teerzalf).

Duur en vergoeding
Deelname is kosteloos. Het onderzoek duurt 4 weken. U bezoekt dan 2 keer het AMC (aan het begin en aan het eind van het onderzoek). Indien u speciaal voor dit onderzoek naar het AMC moet komen ontvangt u een vergoeding voor gemaakte reis- en parkeerkosten.

Meer informatie en aanmelden
Titel onderzoek: WATER studie
Onderzoeker: dr. Middelkamp Hup, (kinder)dermatoloog, Academisch Medisch Centrum, Amsterdam
Telefoonnummer: 020-566.2482
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Steun ons en word lid van de VMCEWord lid en ontvang 4x per jaar het magazine GAAF!

Als lid ontvangt u 4x per jaar ons magazine GAAF!, boordevol ervaringen van lotgenoten, praktische tips en de laatste inzichten op het gebied van eczeemzorg. Bovendien ontvangt u een mooi welkomstpakket met daarin onder meer de folders, de boekjes en de dvd Leven met Eczeem. Onder het motto 'Beter leven met eczeem' zet de VMCE zich al ruim twintig jaar in voor mensen met constitutioneel eczeem. Met meer leden kunnen we nóg meer betekenen voor mensen met eczeem. Het zou daarom fantastisch zijn als u lid wordt.

Word lid

Poll

Ik ben bereid mee te werken aan wetenschappelijk onderzoek naar eczeem.

Helemaal mee eens - 61.6%
Mee eens - 25.6%
Neutraal - 9.3%
Mee oneens - 2.3%
Helemaal mee oneens - 1.2%

Aantal stemmen: 86

Lees meer over de VMCE

Vier van de oprichters van de VMCE, allemaal ervaringsdeskundigen vertellen in dit interview uit 1999 over de noodzaak van een vereniging voor mensen met constitutioneel eczeem. Deze redenen zijn nog altijd actueel!