vmce header 800

vmce header 480

Contactgroepen

In een aantal regio's organiseert de VMCE voor leden contactgroepen voor volwassenen met constitutioneel eczeem en voor ouders van kinderen met eczeem. De groepsleden geven elkaar informatie en ondersteuning op basis van zelf opgedane kennis en ervaring.

Niet iedereen is op dezelfde manier met zijn eczeem (of dat van zijn kind) bezig. Ieder verwerkt het hebben van de huidaandoening op zijn eigen manier en ook heeft ieder zijn eigen oplossingen voor bepaalde problemen.

In een contactgroep kan men de (h)erkenning vinden die men in de directe omgeving vaak ontbeert. Velen ervaren het als een flinke oppepper dat er naar hun verhaal is geluisterd en dat er begrip voor is. Met lotgenoten kan men ervaring uitwisselen, gemeenschappelijke problemen bespreken en over nieuwe behandelwijzen praten.

Er is steeds minder animo voor deze vorm van lotgenotencontact. Daarom zijn er alleen nog in onderstaande plaatsen contactgroepen actief:

Plaats Soort groep
Arnhem/Zevenaar Volwassenen
Venray Volwassenen

Heeft u interesse voor het bijwonen van een contactgroep of het helpen organiseren van contactavonden? Neemt u dan contact op met de VMCE per telefoon, e-mail of post.