vmce header 800

vmce header 480

Dvd Leven met Eczeem

dvd_ceDe dvd 'Leven met Eczeem' is een interactief voorlichtingsprogramma over constitutioneel eczeem. Het bestaat uit een aantal onderdelen.

Na een inleiding volgt uitleg over eczeem, over het beschermen en verzorgen van de huid, over eczeem & allergieën, over het zo goed mogelijk behandelen van het eczeem en over het tegengaan van jeuk.

Bij de meeste onderwerpen kun je korte filmpjes bekijken, waarin mensen vertellen over hun eigen ervaringen. In het Stappenplan wordt de belangrijkste informatie op een rijtje gezet.

In het onderdeel Lotgenotenervaringen vertellen de mensen in dit programma onder meer over het opgroeien met eczeem, over het opvoeden van een kind met eczeem en over hulp van lotgenoten.

De dvd is te bestellen in de webwinkel van de VMCE. Voor leden van de VMCE is de verkoopprijs € 1,95 en € 5,95 voor niet-leden. Nieuwe leden krijgen de dvd gratis thuisgestuurd.

De dvd is bedacht, ontworpen, geprogrammeerd en gemonteerd door Ad Pijnenburg van RIOM BV, in samenwerking met vrijwilligers van de VMCE en deskundigen van het Huidfonds, het UMC Utrecht en het UMC Groningen. De vormgeving van de dvd-schijf en -verpakking was in handen van Studio Guido van der Velden. De totstandkoming is financiëel mogelijk gemaakt door een subsidie van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. De VMCE is hen allen zeer erkentelijk.