vmce header 800

vmce header 480

Bureau

De VMCE wordt in haar activiteiten ondersteund door het Facilitair Bureau Patiëntenorganisaties Nederland (FBPN) te Nijkerk. Hier zijn zes deels parttime medewerkers werkzaam.

Wie zijn bij FBPN aangesloten?

Bij FBPN zijn 16 patiëntenorganisaties aangesloten: de Stichting VoedselAllergie, de Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE), de RSI-vereniging, de Bijniervereniging NVACP, de Alopecia Areata Patiëntenvereniging (AAPV), de Vereniging Aangeboren Heupafwijkingen (VAH), het Nederlands Lymfoedeem Netwerk (NLNet), de Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa (SABN), de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland (SBN), de Glaucoomvereniging, het DES Centrum, de Nederlandse Hypofyse Stichting, de ADCA Vereniging Nederland (AVN), de Nederlandse Federatie Stotteren (NFS) en de Nederlandse Stottervereniging Demosthenes.

Wat doet het Facilitair Bureau?

Het facilitair bureau is geen commercieel bureau maar een overkoepelende stichting en daarmee een verlengstuk van de deelnemers. De deelnemende patiëntenorganisaties laten hun facilitaire diensten uitvoeren door het facilitair bureau. Denk daarbij aan de ledenadministratie, financieel administratieve ondersteuning, telefonische opvang, bestuurlijke ondersteuning en ondersteuning bij de organisatie van evenementen. De daaraan verbonden kosten worden naar mate van gebruik over de deelnemers verdeeld. FBPN levert kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en streeft daarbij naar de laagst mogelijke kosten voor de deelnemers.

Het Facilitair Bureau breidt uit

Om nog efficiënter te werk te kunnen gaan is uitbreiding van het aantal deelnemers wenselijk. De voorkeur gaat uit naar toetreding van patiëntenorganisaties die met een soortgelijke problematiek te maken hebben als de huidige deelnemers. Synergie voor al de deelnemende organisaties is hierbij het meest van belang.

Interesse?

Indien u meer wilt weten over FBPN, surft u dan naar de website of neem contact op met mevr. Jacqueline Kieft, bureauhoofd FBPN, tel. 033 – 2471041, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .