vmce header 800

vmce header 480

Vertel anderen over je ervaringen met zorgverleners

11-08-2017 | Hoe tevreden ben je over je arts, ziekenhuis, of andere hulpverleners? Helpt de behandeling? De VMCE en de onafhankelijke website ZorgkaartNederland van de Patiëntenfederatie gaan samenwerken om mensen met constitutioneel eczeem te stimuleren hun ervaringen met de zorg te delen. Dat doen we omdat wij ervaringen van patiënten belangrijk vinden. Voor andere patiënten en voor zorgaanbieders.

ZorgkaartNederland

Op ZorgkaartNederland kunnen mensen aan de hand van zes vragen laten weten wat ze vinden van een zorgverlener of instelling. De vragen gaan over luisteren, informatie, behandeling, afspraken, medewerkers en de accommodatie. Zo wordt de kwaliteit van de zorg voor iedereen in kaart gebracht, en zorgverleners krijgen zelf inzicht in hun prestaties. Dat alles onder het motto: vraag het de patiënt.

Initiatief

ZorgkaartNederland is een website van Patientenfederatie Nederland. Die vertegenwoordigt ruim 160 patiëntenorganisaties waaronder de VMCE. De ervaringssite is onafhankelijk, betrouwbaar, heeft geen winstoogmerk en is van én voor patiënten.

Patiënten geven aan wat zij vinden van de zorg. Bovendien is er een speciale pagina over eczeem, hier staan ervaringen van andere mensen met eczeem en tips bij het vinden van een behandelaar en behandeling die bij jou past.

Ervaringen delen

Hoe meer patiënten over hun ervaringen schrijven, hoe beter anderen worden geïnformeerd. Wij vragen mensen met eczeem nadrukkelijk hun ervaringen met de zorg te delen met anderen. Zodat zij beter kunnen kiezen welke zorg ze willen op welke plaats en van wie ze die zorg willen krijgen. 

De betrouwbaarheid is wetenschappelijk onderzocht: daaruit blijkt dat het rapportcijfer van een arts betrouwbaar is als hij minimaal 9 waarderingen heeft. Bij ziekenhuizen zijn 30 waarderingen voldoende voor een betrouwbaar beeld.

Samenwerking

ZorgkaartNederland wil je graag helpen bij de keuze voor een zorgverlener die het beste bij je past. Daarvoor zijn voldoende ervaringen van anderen belangrijk. Samen met Patiëntenfederatie Nederland worden deze ervaringen verzameld.

Als VMCE  krijgen we de beschikking over de waarderingen die mensen achterlaten over hun zorgaanbieder. Hiermee krijgen we beter inzicht in de kwaliteit van de geboden zorg. Deze informatie gebruiken we in onze strijd voor de beste zorg.

Help je mee?

Laat jouw eigen ervaring ook meetellen! Waardeer je arts of andere zorgverlener op ZorgkaartNederland. En geef daarbij ook aan dat je de waardering hebt gegeven voor de aandoening constitutioneel eczeem. Zo helpen we elkaar.

> Plaats nu een waardering over je zorgverlener(s)