vmce header 800

vmce header 480

Snuffelweekend en Therapeutische vakantiekampen van Stichting de Luchtballon

23-01-2013 | Ieder jaar organiseert Stichting De Luchtballon haar therapeutische vakantiekampen voor kinderen en jongeren. Dit zijn geen gewone zomerkampen want hier komen kinderen en jongeren in de leeftijdscategorie van 5 t/m 18 jaar die één of meer beperkingen hebben op gebied van luchtwegproblemen, huidaandoeningen en/of voedselallergie, zoals astma, eczeem, notenallergie.

Snuffelweekend in april

Op 13-14 april begint De Luchtballon met een Snuffelweekend om kennis te maken met het fenomeen Vakantiekampen van De Luchtballon. Tijdens dit weekend worden kinderen en ouders verwelkomd om op een speelse wijze bekend te geraken met De Luchtballon en het team dat de deelnemers gedurende 10 dagen begeleidt. Met ouders, broertjes of zusjes wordt een weekend gevierd alsof het kamp is.

Gedurende twee dagen wordt een programma met diverse activiteiten aangeboden en wordt door de kinderen in de stoere WIGWAMS geslapen. Na dit weekend hebben de ouders en kinderen het vertrouwen en inzicht verkregen in de toegevoegde waarde van de therapeutische vakantiekampen van De Luchtballon.

Kosten voor dit weekend bedragen € 60 voor een kind met één ouder. Iedere extra deelnemer € 25 per persoon.

Therapeutische kampen in de zomer

De therapeutische zomerkampen vinden plaats in juli en augustus 2013 waarbij voor de jongsten nog een Flitskamp in augustus wordt georganiseerd. Deze duurt 6 dagen in tegenstelling tot de 12 dagen van het reguliere kamp, want voor sommigen is 12 dagen nog net iets te lang. Tijdens deze kampen wordt de kinderen een divers programma aangeboden met activiteiten op ons eigen terrein alsook buiten het terrein. Dit alles onder leiding van onze enthousiaste en deskundige vrijwilligers.

De primaire doelstellingen van deze kampen zijn het leren omgaan met hun beperking, het vergroten van de zelfredzaamheid en onbezorgd vakantieplezier. De deelnemers leren in een vakantiesfeer haast ongemerkt hoe om te gaan met hun beperking. Zonder belemmering te voelen te concurreren met anderen die geen of een andere handicap of beperking hebben, ervaren de kinderen een nuttige en vooral plezierige vakantie.

Vragen en contact

Voor meer info kijk op www.deluchtballon.nl of neem contact met op via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of telefonisch 0164 672 740

Bron: Persbericht De Luchtballon