vmce header 800

vmce header 480

Dermatologiespreekuur Antonius Ziekenhuis bevalt

23-07-2011 | Het eczeem- en psoriasisspreekuur in het Antonius Ziekenhuis (Sneek) blijkt een groot succes. Patiënten krijgen uitvoerige zalfinstructies en worden zo nodig langere tijd intensief begeleid.

'Ons advies op maat en persoonlijke aandacht worden zeer gewaardeerd. Bovendien leidt onze voorlichting tot betere therapietrouw, patiënten hebben er veel baat bij’, verklaren dermatologisch verpleegkundigen Alie Demmer en Gea Steen.

Het verpleegkundig dermatologiespreekuur ging ruim anderhalf jaar geleden van start. De reden? ‘Veel patiënten met eczeem of psoriasis smeerden hun zalf of crème te dun of juist niet vaak genoeg. In andere gevallen ging het juist mis in de afbouwfase. En als je zalf niet volgens voorschrift gebruikt, is het effect ervan minimaal. Dat is natuurlijk zonde’, benadrukt Alie Demmer.

Het onjuist gebruik van zalven en crèmes komt niet zozeer voort uit onwil. 'Vaak speelt angst voor hormoonproducten een rol, maar in veel gevallen komt die angst voort uit onbekendheid.’ Voor het Antonius Ziekenhuis was deze situatie eind 2009 reden genoeg om een eczeem- en psoriasisspreekuur te starten.

Bron: Sneeker Nieuwsblad