vmce header 800

vmce header 480

‘Avond van de allergie’ in ziekenhuis Assen

08-03-2011 | Op donderdag 24 maart vanaf 19.00 uur organiseert de Maatschap KNO van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen de 'Avond van de allergie'.

De avond is bedoeld voor belangstellenden en personen die kampen met klachten van een inhalatieallergie.

Hoewel absolute cijfers ontbreken, heeft naar schatting 15 tot 30 procent van de Nederlanders een pollenallergie. Deze klachten kunnen een behoorlijke impact hebben op iemands leven. Het aantal mensen met een pollenallergie lijkt volgens deskundigen alleen maar groter te worden als gevolg van klimaatverandering en levensstijlveranderingen.

Allergie kan zich al op jonge leeftijd uiten en zich op latere leeftijd verder ontwikkelen tot allergische rhinitis (hooikoorts), astma of eczeem. Ook op latere leeftijd (50+) kan allergie zich voordoen.

Wat is hooikoorts precies? Hoe wordt de diagnose gesteld? Hoe wordt het behandeld? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens deze avond. Bovendien kunnen aanwezigen zich middels een kleine test vergewissen of zij zelf allergisch zijn. Hierbij is het wel belangrijk dat deelnemers het gebruik van een eventueel antiallergisch middel (antihistaminicum) één dag tevoren staken in verband met de betrouwbaarheid van de test.

De Avond van de allergie wordt gehouden in de vergaderzalen van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Europaweg-Zuid 1. De bijeenkomst start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website van het WZA onder het kopje Agenda.

Bron: Ziekenhuiskrant.nl