vmce header 800

vmce header 480

Eczeem in peutertijd kan leiden tot psychische problemen

09-01-2011 | Onderzoekers van het Helmholtz Zentrum München hebben ontdekt dat eczeem bij jonge kinderen de geestelijke gezondheid later in het leven kan beïnvloeden.

Kinderen die tijdens hun eerste twee levensjaren aan eczeem leden, hadden vaker psychische problemen op hun 10e jaar, dan leeftijdsgenootjes die nooit last hebben gehad van eczeem.

Bij kinderen waar het eczeem langer aanhield, was de kans op psychische problemen nog groter dan bij kinderen waarbij het eczeem na de eerste twee jaar verdwenen was.

In de studie werden bijna 6000 Duitse kinderen op 10-jarige leeftijd onderzocht op hun geestelijke gezondheid. Ook werd informatie verzameld over hun familiegeschiedenis en dagelijks leven. Er werd vooral gelet op eczeem, astma en allergische rhinitis, stresstolerantie en gedragsafwijkingen.

De onderzoekers denken dat vooral de secundaire symptomen een langetermijneffect op de emoties van de kinderen hebben. Zij raden daarom aan om in de medische dossiers van kinderen vast te leggen dat ze eczeem hebben. Dit als een mogelijke risicofactor voor latere psychische problemen.

Bron: Detwyn.nl en Medical News Today