vmce header 800

vmce header 480

De Luchtballon bouwt aan bostheater

16-06-2010 | Een bonte avond onder de sterren. Dat staat de kinderen in de vakantiekampen van stichting De Luchtballon straks te wachten.

Op het voormalige defensieterrein in Calfven wordt de komende tijd namelijk hard gewerkt aan een openluchttheater met plek voor zo'n driehonderd kinderen. Daarmee gaat een al jarenlang gekoesterde wens van De Luchtballon in vervulling, vertelt directeur André Wiltschut. "Bij de evaluatie die de kinderen na hun verblijf bij ons invullen, staat het theater steevast bovenaan het lijstje met wensen voor de toekomst."

Bij de viering, vorig jaar, van het 25-jarig bestaan van de stichting werd al een groot deel van de benodigde anderhalve ton bij elkaar gesprokkeld. Door de economische crisis leek het er echter op dat de bouw niet voor het eind van 2010 van start kon gaan.

Wiltschut: "Ook goede doelen hebben het moeilijk. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. Minder opdrachten betekent dat bedrijven minder geld over hebben voor het goede doel, maar tegelijkertijd zitten er meer gaten in werkroosters. En dus zijn er meer mensen beschikbaar die een dag bij ons aan de slag kunnen gaan. Daardoor konden we de startdatum van de bouw naar voren halen."

Aan het project werken zo'n 150 mensen belangeloos mee. Aannemer Oomen verzet de grond, Defensie, BAM en het ROC leveren de manschappen en Sabic doneert zo'n driehonderd stoeltjes in de huiskleuren van De Luchtballon.

Het theater is een van de laatste grote klussen die in de afgelopen tien jaar op het terrein zijn verricht. "We begonnen destijds met een compleet blanco kaart, die we steeds verder hebben ingevuld. Eind 2011 moet alles klaar zijn. Dan is er veel meer gerealiseerd dan we ooit hadden verwacht."

De inzet van duizenden vrijwilligers is daarbij onmisbaar geweest. "Deze week gaan er nog een paar honderd medewerkers van de provincie en de gemeente Woensdrecht aan de slag."

Ondertussen zijn de vakantiekampen voor kinderen met een beperking zoals astma, eczeem of een voedselallergie, alweer van start gegaan. "Vorig jaar hebben we twaalfduizend kinderen ontvangen. Op dit moment staat de teller al op 4500, dus ik denk dat we daar dit jaar wel overheen zullen gaan."

Bron: BNdeStem.nl

Link: VMCE kinderkampen