vmce header 800

vmce header 480

Voor luxe huidbehandeling naar Bonaire

10-05-2010 | De gezondheidszorg in Nederland lijkt de Antillen te hebben ontdekt.

Op Bonaire kunnen patiënten van huidaandoendingen vanaf juni 2010 een luxe vakantie houden om hun ziekte onder controle te krijgen. Het gunstige klimaat van Bonaire zou wonderen doen voor onder meer eczeem en psoriasis.

Onlangs opende op Curaçao al een luxe kliniek van Jellinek voor rijke Nederlanders om af te kicken van hun drank-, drugs- of medicijnverslaving. Nu is Bonaire door Sky Health Club uitgekozen als hersteloord voor mensen met huidziektes. Dermatoloog Roxanne Gouverneur zegt dat bewezen is dat de zon een effectief middel is tegen psoriasis. "In Nederland passen we lichttherapie toe in kabines. Op Bonaire heb je de zon."

Stress
Een andere factor is de stress. Dat bevordert de huidaandoeningen en een vakantie werkt zo ook als een vorm van behandeling. Dat de stress na thuiskomst weer toeneemt en er weer minder zon is klopt, maar de behandeling in een tropisch oord heeft wel degelijk zin, zegt Gouverneur. "Het gaat erom dat het onder controle blijft." Maar na een beplaalde periode komt het weer terug, erkent ze.

Patiënten die naar Bonaire gaan hebben veel last van de huidziekte. Insmeren met zalf helpt niet meer of is een hele lastige opgave, omdat het hele lichaam moet worden ingesmeerd. "Het is voor hen lastig een korte broek aan te doen", aldus de dermatoloog. "Mensen hebben er veel voor over om de psoriasis te zien verdwijnen." Ze steunt daarom het initiatief.

Bron: Wereld Omroep/Carabiana